Mısır & Kahire & İskenderiye Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: Balıkesir, Bandırma
PROGRAM

BEKLENEN ve ÖZLENEN MISIR KAHİRE İSKENDERİYE

PİRAMİTLERİN ve KAHİRE'NİN BÜYÜLÜ DÜNYASI İSKENDERİYE;

DÜNYANIN 2 HARİKASI BİR ARADA

NİL’DE EĞLENCE İMKANI

ŞEKER BAYRAMI

20 Nisan 2023

4 GÜN-3 GECE

 

İZMİR'DEN İZMİR'E SUNEXPRESS HAVA YOLLARI SEFERİ İLE İSKENDERİYE GİDİŞ, KAHİRE DÖNÜŞ AKTARMASIZ DİREKT UÇUŞLAR

1.Gün:  BALIKESİR - İZMİR – İSKENDERİYE – KAHİRE

Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece saat 04:00’de İzmir Adnan Menderes Havalimanı DIŞ HATLAR Terminali’nde buluşuyoruz  ve Check-In işlemlerimizi tamamladıktan anor SUNEXPRESS HAVA YOLLARI’na ait uçağımız ile gerçekleştireceğimiz AKTARMASIZ DİREKT uçuşumuz ile 06:20’de İskenderiye’ye hareket ediyoruz. Yaklaşık 2 saatlik uçuşumuzu takiben İskenderiye’ye varış. Vize ve pasaport işlemlerinin ardından tüm misafirlerimiz için ücretsiz İskenderiye turumuz. Bu şehir, atmosferi ve ambiyansı ile, Kahire’den sadece 225 km uzaklıkta olmasına anora, Mısır’ın apayrı, “Uzakdoğu’dan çok Akdenizli” yüzünü yansıtır. M.Ö.331’de Büyük İskender tarafından kurulan bu şehir, Greko-Roman Mısır’ın başkenti olmuştur ve efsanevi deniz feneri ile dünyanın yedi harikasından birine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, anor çağda bilimin ve öğrenmenin merkezi, 19. Yüzyıldan itibaren ise Mısır’ın ticari ve denizcilik merkezi olma görevini üstlenmiştir. Şehirdeki gezimize MS 2. Yüzyılda yapıldığı düşünülen ve 1900’lü yıllarda keşfedilen, Kom es Shoqafa isimli yeraltı mezarlarını ile başlıyoruz. Ardından erken Roma dönemine ait, 297 yılında İmparator Diocletian onuruna yapılmış 25 metrelik Pompey’in Sütunu, anoramic olarak göreceğimiz yerler arasından. Yöresel bir restaurantta öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğinin ardından Kale bölgesinde, şehirle limanın harika manzarasının tadını çıkarmak için kısa bir serbest zaman veriyoruz. Turumuzda ayrıca meşhur Abu El Abbas Camii ve İskenderiye Kütüphanesi dışarıdan görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası bu güzel Akdeniz şehrini geride bırakıp, Kahire’ye hareket ediyoruz. Varış ve otelimize yerleşme. Dileyen misafirlerimiz ile yerel bir restaurantta alacağımız akşam yemeğinin ardından geceleme otellerimizde.

2.Gün: KAHİRE

Otelde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından, dileyen misafirlerimiz ile rehberlerimiz eşliğinde Sakkara ve Giza bölgelerinde yer alan piramitleri görmeye gidiyoruz. Sakkara bölgesinde M.Ö. 3500'lü yıllarda yapılan ve ilk büyük piramit olan Zoser'in Basamaklı Piramidi'ni görüyoruz. Öğle yemeğinin ardından Giza bölgesine hareket ediyor ve antik dünyanın yedi harikasından ayakta kalan tek yapıyı Keops Piramidi'ni, Kefren ve Mikerinos Piramitleri'ni ve Firavun Kefren'in yüzünü taşıyan ve onun mezarını korumak için inşa edilmiş olan Sphinxs'i geziyoruz. Özellikle M.Ö 2600’lü yıllarda yapımı tamamlanan, 150 m yüksekliğinde ve inşasında ortalama 2.5 ton ağırlığındaki 2.3 milyon blok kireçtaşının kullanıldığı Keops Piramidi sizleri büyüleyecek. Daha sonra Sfenksi ziyaret edeceğiz. Heykel 14.yy da Memluklar tarafından top bataryalarının talim hedefi olarak kullanıldığı için üstünde kalıcı zararlar oluşmuştur. Günümüzde hala nasıl restore edileceği oldukça büyük bir tartışma konusudur. Sfenks yağmurlar, kum ve daha bir çok nedenlerden dolayı oldukça yıpranmış durumdadır. Büyük Giza Sfenksi M.Ö. 2520`de Keops'un oğlu Kefren'in mimarları tarafından onun adına yapılan bir mezar kompleksi amacıyla yontulmuş dev bir kaya parçasıdır. Dünyanın tanrısı olan firavunun en güçlü hayvanlardan biri olan aslan ile birleştirilmesi firavunun gücünü simgeliyordu. Heykelin güneş ile olan ilgisi de kuşku götürmez bir gerçek çünkü sfenks güneşin simgesi olan Horus'la özdeştirilmiştir. 54 m uzunluğunda 20 m yüksekliğinde, batı - doğu yönünde uzanan büyük Sphinxs, Nil Nehri'ne bakıyor ve nehir yoluyla gelenleri karşılıyordu. Firavunların gizemli anıtlarını geride bırakıp akşam saatlerinde otelimize dönüyoruz. Akşam, dileyen misafirlerimiz ile, Nil'in Büyülü Dünyasında, Nil üzerindeki gemimizde GALA YEMEĞİ ve EĞLENCE PROGRAMI. Geceleme otellerimizde.

3.Gün: KAHİRE

Otelde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından, dileyen misafirlerimiz ile rehberlerimiz eşliğinde eski Kahire bölgesindeki MISIR MÜZESİ'ne doğru yola çıkıyoruz. Dünyanın en ünlü ve barındırdığı eserler bakımından en zengin müzelerinden biri olan Mısır Ulusal Müzesi, tarihi 5000 yıl önceye uzanan çok sayıda buluntuya ev sahipliği yapmaktadır. Antik Mısır ve Firavunlar tarihinin hemen her döneminden 100.000 farklı eserin sergilendiği Ulusal Müze’nin ikinci katında bulunan Yeni Krallık Dönemi Firavunu Tuthankamon’un hazinesi özellikle sizleri çok etkileyecek. Mısır Müzesi'ne yaptığımız ziyaretin ardından öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğle yemeğinin ardından Eski Şehir Merkezi, Saladin Kalesi ve Osmanlı döneminden kalma Mehmet Ali Paşa Camii'ni gezip, Kahire'nin meşhur el işi pazarı Khan El Khalily'e gidiyoruz. Küçük süslemeli dükkanlarda antika ve süs eşyalarından, ahşap oymalarına, halıya ve ev gereçlerine kadar her şeyin satıldığı bu pazarda alışveriş yapmanın Mısır'ın bütün ziyaretçileri için vazgeçilmez olduğunu hatırlayarak alışveriş için serbest zaman. Alışveriş sırasında pazarlık yapmayı unutmayın sakın! Ayrıca Mısır’ın Nobel Ödüllü dünyaca ünlü Nagib Mahfouz’a atfedilmiş ve lüks oteller zinciri Oberoi tarafından işletilen café’de Mısır’a özgü naneli çay ya da diğer sıcak ve soğuk içecekleri nargile eşliğinde alıp, bu büyülü ortama ortak olmanızı tavsiye ederiz. Dileyen misafirlerimiz ile yerel bir restaurantta alacağımız akşam yemeğinin ardından geceleme otellerimizde (rehberlerinizin tavsiyeleri doğrultusunda Giza bölgesinde yapılacak ses ve ışık gösterisine katılma imkanını sorunuz).

4.Gün: KAHİRE - İZMİR - BALIKESİR

Sabah kahvaltımızın ardından serbest zaman (odalarımızı öğleden önce boşaltmamız gerektiğini unutmuyoruz) veya rehberlerimiz eşliğinde isteğe bağlı, öğle yemekli Firavun Köyü turuna katılabilirsiniz. Turumuzun ilk durağı eski Mısır uygarlığının anlatıldığı Firavun Köyü !.. Köyde küçük tekne ile yapacağımız gezimiz sırasında eski Mısır’da günlük hayatta yapılan işlerle ilgili canlandırmalar, eski bir tapınak örneği, zengin ve fakir adamın evleri, piramit ve mumya yapını anlatan küçük müzeler görülecek yerler arasındadır. Firavun Köyü'nün en çok ilgi çeken bölümü ise Tuthankamon’un mezarının maketidir. Öğle yemeğimizin ardından tarihi 970 yıllarına dayanan Al - Azhaz Camii’ni ziyaret ediyoruz. Caminin bulunduğu kompleks dünyanın en eski üniversitesini barındırmakla birlikte, günümüz üniversite mezuniyetlerinde giyilen siyah cübbenin de ilham alındığı yerdir. Turumuzun sonu ve serbest zaman. Rehberlerimizin belirleyeceği saatte Kahire Havalimanı'na hareket. Check-In işlemleri sonrası akşam saat 22:55'de kalkacak SUNEXPRESS HAVAYOLLARI’na ait uçağımız ile AKTARMASIZ DİREKT geri dönüş yolculuğu. İzmir'e varış Balıkesir ve Bandırmaya doğru yola çıkıyoruz. Başka bir Karesi Turizm turunda buluşmak üzere vedalaşma.

NOT: BORDO PASAPORT MISIR VİZESİ ALIMI UZUN SÜREBİLMEKTEDİR. LÜTFEN KAYIT İÇİN ACELE EDİNİZ.

NOT: Havalimanına gidiş - dönüş transfer isteyen misafirlerimize ekstra olarak sağlanacaktır.

İSTEĞE BAĞLI EKSTRA TURLAR

  • Tam Gün DÜNYANIN SAYILI MÜZELERİNDEN MISIR ULUSAL MÜZESİ, SALADİN KALESİ, MEHMET ALİ PAŞA CAMİİ, KHAN EL KHALILY TURU (Öğle Yemekli) € 95
  • Tam gün GIZA (Keops - Kefren - Mikerinos Piramitleri), SPHINX, SAKKARA Basamaklı Piramit ZOSER TURU € 90 (Öğle Yemekli)
  • NİL NEHRİ ÜZERİNDE EĞLENCE + AKŞAM YEMEKLİ TEKNE TURU  € 50
  • FİRAVUN KÖYÜ + AL AZHAH CAMİİ (Öğle Yemekli)  € 55
  • KAHİRE'DE 2 ADET YEREL RESTAURANTTA AKŞAM YEMEĞİ  € 30

 

NOT: ERKEN REZERVASYONDA; İSTEĞE BAĞLI 5 ADET  EKSTRA TURU "SADECE KAYIT ANINDA" ALANLARA € 120 İNDİRİM 2-12 YAŞ TUR PAKETİ İNDİRİMİ € 150

NOT: 0-2 YAŞ ÇOCUKLAR € 100.- UÇAKTA KOLTUKSUZ.

ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İZMİR / İSKENDERİYE, KAHİRE / İZMİR  SUNEXPRESS HAVA YOLLARI AKTARMASIZ DİREKT  UÇUŞLAR
  • ALAN VERGİLERİ, ZORUNLU MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
  • PROGRAMDA BELİRTİLEN İSKENDERİYE - KAHİRE TRANSFERİ
  • PANORAMİK ÖĞLE YEMEKLİ İSKENDERİYE ŞEHİR TURU
  • KAHİRE’DE 3 GECE ODA KAHVALTI (Continental) KONAKLAMA
  • SEÇİLEN KATEGORİDE KALİTELİ OTELLER
  • KARESİ TURİZM  REFAKATİ ve PROFESYONEL REHBERLİK


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • MISIR VİZE ve SERVİS ÜCRETİ;18 YAŞ ALTI ve 45 YAŞ ÜSTÜ BORDO PASAPORT : € 65
  • (18-45 YAŞ VİZE İMKANI SINIRLIDIR FİYATI SORUNUZ) (YEŞİL PASAPORTA VİZE UYGULAMASI YOKTUR)
  • YURTDIŞI ÇIKIŞ FONU (DEVLETE ÖDENEN / uçuştan önce bankaya yatırılmalıdır)
  • SEYAHAT İPTAL, VİZE, SAĞLIK GÜVENCE PAKETİ : € 25 (70 yaş üzeri € 45)
  • İSTENEBİLECEK PCR, ANTİJEN V.B. TEST MASRAFLARI
  • İSTEĞE BAĞLI EĞLENCE GEZİLERİ ve OTEL AKTİVİTELERİ
  • YEREL BAHŞİŞLER (GÜNLÜK 5 EURO - REHBERE ÖDENİR)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-698-misir-kahire-iskenderiye-turu.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 18:02 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.