ENDONEZYA Tur Programı
ENDONEZYA TURU 17 - 25 TEMMUZ 2021 (KURBAN BAYRAMI)X Large Paket (Opsiyonel)

1.Gün                   İSTANBUL – BALI (Benoa)

Turumuz Cuma akşamı  İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşmamız ile başlıyor.  Türk Havayolları TK 66 sefer sayılı uçuşu ile saat 02:00’de Bali’ye hareket ediyoruz. Yerel saat ile 19:30’da Denpasar Havalimanına varışımızın ardından özel aracımız ile Benoa bölgesinde bulunan otelimize transferimiz gerçekleşecek. Geceleme otelimizde.


2. Gün                  BALI (Benoa)

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan öğle yemekli Ubud turuna (95 $ Kişi başı) katılabilirler. Sanatçıların yaşadığı Ubud’u keşife bahçesindeki lotus çiçeği havuzuyla etkileyici görüntüye sahip olan Saraswati tapınağını ziyaret ederek başlıyoruz. Sonrasında yürüyerek Ubud’un merkezinden geçerek Kraliyet Sarayını görüyoruz. Tukies coconut shop’ta mola verip yöreye özgü tamamen saf hindistan cevizinden yapılmış dondurmayı tadacağız . Bu kısa mola sonrası adanın en güzel pazarı olan Ubud pazarında hediyelik eşya için serbest zamanımız oluyor. Öğle yemeği öncesinde son durağımız insanlara alışkın maymunlarla dolu maymun ormanı ve içindeki Maymun Tapınağı. Adanın spesiyalitesi olan çıtır ördekli menümüzden oluşan öğle yemeği sonrası Tegalalang pirinç teraslarını geziyoruz ve dileyenler pirinç terasları üzerinde sonsuzluk salıncağını deneyimliyorlar. Son durağımız Tirta Empul kutsal su tapınağı. Bu etkileyici tapınakta, kutsal suyun aktığı çeşmelerin altından geçen ve havuzunda yıkanan Hinduları göreceğiz. Tur sonrası otele dönüş. Geceleme otelimizde.


3. Gün                  BALI – JAVA – KALIBARU

Kahvaltımızın ardından otelden ayrılıyor ve 2 saatlik yolculuk sonrası Ulun Danu Beratan tapınağını geziyoruz. Akabinde feribotla Bali Adasından, Java Adasına geçiyoruz. Hindu adası olan Bali’den, yarım saat süren feribotla geçtiğimiz Müslüman adası olan Java’ya vardığımızda seyahatimizin artık ikinci yarısı başlıyor gibi hissedeceğiz. Konaklama Java adasında Kalibaru’da olacak. Geceleme otelimizde.


4. Gün                 KALIBARU – BROMO

Kahvaltı sonrası Kalibaru köyüne gidiyoruz ve meşhur baharat bahçelerini geziyoruz. Burnumuza gelen güzel kokular hafızamıza yerleşecek. Burada dilersek baharat alışveriş yapabilirsiniz. Öğle yemeği sonrası Bromo’ya 4,5 saatlik yolumuz var (öğle yemeği dahil değil). Bromo’ya varışımız ile beraber otelimize geçiyoruz. Konaklama Bromo’da

 

5. Gün                 BROMO

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz sabah ekstra olarak düzenlenecek olan sabah gün doğumu Bromo Yanardağı turuna (90 $ Kişi başı) katılabilirler. Gün doğmadan jeeplere biniyoruz ve Dünyanın en güzel yanardağ manzarasını sunan Bromo yanardağını görmek için Seruni tepesine çıkıyoruz. Gün doğumunda oluşan muhteşem manzarayı hayatımızın sonuna kadar unutamayacağımız kesin. Sonrasında kahvaltı için otele dönüyoruz. Kahvaltı sonrası dinlenme. Öğleden sonra dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Krater ve Sea Sand turuna (60 $ Kişi başı) katılabilirler. Bu turumuzda jeeplere binip Sea Sand’e gidiyoruz ve yanardağın kraterine çıkıyoruz. Fotoğraf molasının ardından, jeeplerle yanardağın etrafında geziniyor ve dağ etrafında teletubbies denilen farklı oluşumları gözlemliyoruz. Sonrasında Bromo’daki otelimize geri dönüyoruz.


6. Gün                 BROMO - YOGYAKARTA

Sabah kahvaltısını aldıktan sonra otelimizden çıkış yapıyor ve Surabaya şehrine geri dönüyoruz. Yerel havayolları ile düzenlenecek olan Yogyakarta uçuşuna biniyoruz. Yogyakarta’ya varışımız sonrası Endonezya’nın en büyük Hindu tapınağı olan Prambanan Tapınağını ziyaret ediyoruz. Ardından Sultan Sarayı olarak adlandırılan Kraton bölgesi ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Son olarak gümüş sektörünün merkezi Kotagede denilen yerde eski bir Batik fabrikasını ziyaret edeceğiz. Konaklama Yogyakarta’da.


7. Gün                  YOGYAKARTA – CAKARTA

Kahvaltın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Öğle Yemekli  Borobudur turuna (95 $ Kişi başı) katılabilirler. Bu sabah  seyahatin en önemli ziyaretlerinden birini yapacağız. Dünyanın tek parça halindeki en büyük Budist tapınağı olan Borobudur’u görme ve fotoğraflama şansına sahip olacağız. Budistlerin kitleler halinde geldiği bu tapınak taş işçiliği, ters çan şeklindeki stupaları ve muhteşem manzarasıyla sizleri büyüleyecek. Sonrasında öğle yemeğini alacağız ve otelden geçerek havalimanına gidip, Cakarta’ya uçacağız. Cakarta’ya varışımızın ardından alanda bizi bekleyen aracımızla otelimize geçiyoruz. Geceleme otelimizde.


8. Gün                  CAKARTA – İSTANBUL

Kahvaltın ardından akşam uçuşumuz öncesinde, Cakarta şehrini gezeceğiz. Endonezya Milli müzesi, Endonezya’nın en büyük cami olan İstiklal Cami göreceğimiz yerler arasında. Ayrıca Hollanda Koloni bölgesi olan Kota Tua’da dolaşacağız ve Endonezya’nın milli kültür parçası olan Kukla dükkanlarını gezeceğiz. Koloniyal mimarinin güzel bir örneği olan Batavia cafe’de mola vereceğiz tur bitimi rehberimizin belirleyeceği saatte havaalanına transfer olacağız. Türk Havayolları’na ait TK 57 sefer sayılı uçuşu ile saat 21:00’de İstanbul’a hareket ediyoruz. Yeni günü uçakta karşılıyoruz.


9. Gün                  İSTANBUL

Yerel saat ile sabah 05:00’de İstanbul Havalimanı’na hoş geldiniz.

340 Usd yerine 315 Usd

Öğle yemekli Ubud Turu  $95,00

Sabah gün doğumu Bromo Yanardağı turu    $90,00

Krater ve Sea Sand turu $60,00

Öğle Yemekli  Borobudur turu $95,00 


Önemli Not: İndirimli ekstra tur paketlerini tur sırasında rehberinizden alabilirsiniz !!!

***** Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****


Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Türk Havayolları ile İstanbul - Cakarta  & Bali- İstanbul arası dönüş ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin alan vergileri

- Cakarta-Yogyakarta arası yerel hava yolları ile tek yön ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin alan vergileri

-Yogyakarta – Surabaya arası yerel hava yolları ile tek yön ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin alan vergileri

- 4* otellerde 7 gece oda & kahvaltı konaklama

- Özel araç ile programda belirtilen tüm geziler

- Geziler esnasında gezilecek müze ve ören yerlerine giriş ücretleri

- Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti

- Yurtdışı çıkış harcı

- Seyahat sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Öğle ve akşam yemekleri

- Yemekler esnasında alınacak tüm içecekler.

- Ekstra Turlar

- Fazla bagaj ücretleri.

- Kişisel harcamalar.

- Yurtdışı çıkış harcı

- Seyahat sigortası




Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Endonezya'da herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Umuma Mahsus, Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul –Cakarta arası : 11 saat 20 dakika, Bali – İstanbul: 13 saat 25 dakika

    Para Birimi

    Endonezya'nın para birimi Rupiah'dır, seyahatiniz esnasında yanınıza EURO ve Dolar cinsinden ufak birimlerini almanızı öneririz.

    Saat Dilimi

    İstanbul –Cakarta arası : 11 saat 20 dakika, Bali – İstanbul: 13 saat 25 dakika

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise Turkcell ve diğer hatlar kullanılmaktadır. Ancak konuşma ücreti oldukça pahalıdır.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için kalın bir mont ve yün kazak almanızı öneririz. Yüksek yerler için yün bere, kaşkol ve eldiven de alınabilir. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Müslüman ülke olduğu için Bali adası hariç ülke genelinde domuz bulunmuyor. Güney Doğu Asya’da tavuk, et, deniz mahsulleri oldukça yaygındır. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Endonezya'da  220 volt elektrik kullanılmaktadır. Prizler C,F  tipi ikili prizlerdir. (Türkiye ile aynıdır)Prizlerin örnekleri şu adreslerden görülebilir: http://www.iec.ch/worldplugs/t... ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeB.htm. Adaptör getirmeniz gerekmeyecektir.

    Alışveriş

    Bahsedilen ülkelerden hediyelik eşyalar dışında gidilen ülkeye özgü el saatları ürünleri, ahşap oymacılığı, çay ve kahve çeşitleri,  tropik meyveler bulmanız mümkündür. 



    Uçuş Adı:ISTANBUL - DENPASAR
    Buluşma:2021-07-16T22:30:00
    Kalkış:2021-07-17T02:00:00
    Varış Tarih:2021-07-17T19:30:00
    Varış Havalimanı:DPS
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Denpasar
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 162

    Uçuş Adı:CAKARTA - ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-24T21:00:00
    Varış Tarih:2021-07-25T05:00:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:CGK
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Jakarta
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 57


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-623-endonezya.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 25.04.2024 18:09 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.