VİETNAM - KAMBOÇYA Tur Programı
VİETNAM - KAMBOÇYA TURU THYVietnam & Kamboçya X Large Paket (Opsiyonel)

1. Gün:  İSTANBUL – SAYGON (HO CHI MINH) 

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşmamız ile başlıyor.  Türk Havayolları TK168 sefer sayılı uçuşu ile Saygon’a hareket ediyoruz. Yerel saat ile Saygon’a varış. Özel aracımız ile otelimize transferimizin ardından dinlenmek üzere serbest zaman. Akşam yemeğimizi yerel restoran da alıyoruz. Geceleme otelimizde.

2. Gün:  SAYGON 

Kahvaltının ardından panoramik Saygon şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Savaş Müzesi, Opera Binası, Tarihi Posta Binası ve Notre-Dame Katedrali ve Ben Thanh Pazarını ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğinin ardından dileyen misafirlerimiz opsiyonel  olarak düzenlenecek olan Cu Chi Tünelleri turumuza katılabilirler. Yakın tarihimizin en etkileyici olaylarından, birçok filme konu olmuş Vietnam – A.B.D. savaşı sırasında Kuzey Vietnamlı halkın inşa ettiği ve savaş boyunca bir şehir haline gelen siperleri, kampları ve tünelleri görüyoruz. Turdan sonra otele transfer. Geceleme otelimizde.

Cu Chi Tünelleri Turu

3. Gün:  SAYGON – SIEM REAP 

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak “Öğle yemekli Mekong Deltası” turuna katılabilirler. Suyun üzerinde suyla iç içe yaşayan bir dünyaya, My Tho kasabasına hareket ediyoruz. Varışımızı takiben yerel bir tekne ile birbirini kesen kanal sokaklar arasında gezintiye başlıyoruz. İlk durağımız yöreye özgü el yapımı eşyaların yapılışını, hindistan cevizinden üretilen şekerlerin imalathanelerini ve rengârenk meyve bahçelerini göreceğimiz Thoi Son Adası. Burada güzel bahçelerin gölgesinde taze meyveleri tadarken yerel sanatçıların müziğinin keyfini süreceksiniz. Daha sonra ev yapımı bal çayının tadına bakmak için bir çiftliğe uğruyor ve kanallar arasında devam eden turumuzda yörenin yaşayışı hakkında her şeyi öğreniyoruz. Vinh Trang Pagodası’nı ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Turdan sonra havaalanına transfer ve Siem Reap’e uçuş. Varışta otele transfer ve geceleme otelimizde.

Öğle yemekli Mekong Deltası Turu

4. Gün: SIEM REAP – ANGKOR THOM – ANGKOR WAT 

Kahvaltının ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Angkor Thom turumuz başlıyor. İlk durağımız Angkor Thom ve Güney Kapısı. Daha sonra Baphuon, Bayon Tapınağı ve Ta Phrom Tapınağı’nı geziyor ve Cüzamlı Kral ve Fil Teraslarını ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yerel restoranda alıyoruz. Daha sonra insanlık tarihinin en muazzam yapıtlarından biri olan Angkor Wat ile gezimizi tamamlıyoruz. Gezimizin ardından otelimize döneceğiz. Konaklama Siem Reap otelimizde.

5. Gün: SIEM REAP – HANOI 

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak Güney Doğu Asya’nın en büyük gölü olan Tonle Sap Gölü tekne turuna katılabilirler. Yapacağımız tekne turunda Kamboçya’nın en önemli gelir kaynağı olan balıkçılıkla geçinen ailelerin, kazıklar üzerine oturtulmuş evleri ve yüzen evlerini yakından görüyoruz.  Tur bitimi havaalanına transfer olup, yerel havayolları ile Hanoi’ye uçuyoruz. Varışta otele transfer ve geceleme Hanoi otelimizde.

Tonle Sap Gölü tekne turu

6. Gün: HANOI 

Kahvaltının ardından yapılacak panoramik Hanoi şehir turumuzda Ho Chi Minh Mozalesi, Başkanlık Sarayı, Vietnam’ın ilk üniversitesi olan Literatür Tapınağı ve Single Pillar Pagodası görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası yerel restoranda öğle yemeğimizi alıp otelimize transfer oluyoruz. Akşamüzeri dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak “Yemekli Su Kuklası Tiyatrosu ve Gece Turu”na katılabilirler. Hanoi’de Kızılırmak Deltası kültürünün önemli bir parçası olan Su Kuklası tiyatrosunu izleyip akşam yemeğimizi alacağız. Eski kent merkezinde yerel bir ulaşım aracı olan çekçeklerle (rickshow) yapacağımız gece turundan sonra otele transfer ve geceleme Hanoi otelimizde.

Akşam etkinliği: Yemekli Su Kuklası Tiyatrosu ve Gece Turu

7. Gün: HANOI 

Kahvaltın ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel  olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Halong Bay turuna katılabilirler. Keyifli bir tekne turunda dünyanın en muhteşem doğal güzelliklerinden biri kabul edilen bu körfezi keşfedeceğiz. Adacıklar ve mağaralar etrafında gezimizi gerçekleştiriyoruz. Öğle yemeğimizi alıp, tur sonrası Hanoi otelimize transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde.

Öğle Yemekli Halong Bay tekne turu

8. Gün: HANOI – İSTANBUL 

Kahvaltın ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte havaalanına transfer olacağız. Akşam Türk Havayolları’na ait TK168 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Yeni günü uçakta karşılıyoruz.

9. Gün: İSTANBUL 

Yerel saat ile sabah İstanbul Havalimanı’na hoş geldiniz.

315 $ yerine 295 $

Cu Chi Tünelleri                $45,00

Öğle yemekli Mekong Deltası $80,00

Tonle Sap Gölü tekne turu $40,00

Akşam Etkinliği : Yemekli Su Kuklası Tiyatrosu ve Gece Turu $55,00

Öğle Yemekli Halong Bay tekne turu $95,00

Önemli Not: Ektsra tur paketi satışı tur esnasında rehber tarafından yapılacaktır.

****** Ekstra turlar minimum 20  kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir****


Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Türk Havayolları ile İstanbul – Saigon/Hanoi - İstanbul gidiş ve dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri ve vergileri
Saigon – Siem Reap ekonomi sınıf uçak bileti ve vergileri
Siem Reap – Hanoi ekonomi sınıf uçak bileti ve vergileri
Programda belirtilen şehirlerde 4* otellerde oda-kahvaltı konaklamalar

2.- 4.- 6. günlerde öğle ve 1. günde akşam yemekleri

Programda dahil olduğu belirtilmiş geziler
Ho Chi Minh ve Hanoi şehir turları
Türkçe rehberlik hizmeti



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Yurtdışı çıkış fonu (50 TL)

Yemeklerde alınacak içecekler
Seyahat sigortası
Programda dâhil olduğu belirtilmemiş geziler
Ekstra turlar
Programda dâhil olduğu belirtilmemiş öğle ve akşam yemekleri 
Kişisel harcamalar
Bahşişler
Vietnam (çok girişli) ve Kamboçya vizeleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Vietnam ve Kamboçya’ya girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgelerin iyi restoranlarında yiyeceğimiz öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyoruz. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

    Vize Bilgileri

    Vietnam ve Kamboçya Türk Vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Vietnam yeşil pasaporta vize uygulamamaktadır. Vietnam vizesi alabilmek için (Multi-entry) C1 Belgesi alınması zorunludur. Bu belgeyi acenteniz size 100 Usd karşılığında verecektir. C1 belgesine ilave olarak misafirlerimiz kapıda 50-USD ödeme yaparak vizelerini alacaklardır. Kapıda 2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6 cm boyutlarında) gerekmektedir. Kamboçya Vizesi ise;  (Yeşil pasaporta vize alınması gerekmektedir.)  Tur bitiş tarihi itibariyle geçerlilik süresinin minimum 6 ay olması ve yeni çipli pasaportlardan olması gerekmektedir.  2 Adet resim(arka tarafı beyaz, 4x6cmboyutlarında) Misafirlerimiz kapıda 30USD ödeme yaparak vizelerini alabileceklerdir.  – Kapı vize ücretleri ülke kararı ile değişiklik gösterebilir.)

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Saigon:   10 saat // Hanoi – İstanbul: 12 saat

    Para Birimi

    Vietnam’ın para birimi Vietnamese Dong’dur (VND). 1 USD yaklaşık 20.924 VND değerindedir. Kamboçya’nın para birimi Cambodian Riel’dir (KHR). 1 USD yaklaşık 4.066 KHR değerindedir. Bu gezi için yanınıza USD almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile her iki ülke arasında +5 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken seyahat edeceğimiz ülkelerde saat 17.00.

    Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak gezilecek bazı bölgelerde şebeke problemleri söz konusu olabilir.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne oldukça benzer bir mutfak hâkim. Sokak satıcılarından bir şey almamanızı öneririz. Bunun yanında gideceğimiz restoranlar ve otellerde alacağımız yemeklerin damak tadınıza uygunluğunu fark edeceksiniz.

    Elektrik

    Elektrik genellikle büyük şehirlerde 220 volt, kırsal kesimlerde ise 110 volttur. Priz kullanımı ise A tipi ikili yassı priz ve C tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir. Prizlerin örnekleri http://localti.me/ho

    Alışveriş

    Hanoi’de ara sokaklara dağılmış geniş bir alışveriş bölgesi var. İpek kumaş ve hediyelik eşya bakımından zengin olan Hanoi'de her şey çok ucuz. Siem Reap’de ise Psar Chaa ve Night Market giyim kuşam ve hediyelik eşya alabilmeniz için uygun yerlerdir.



    Uçuş Adı:İSTANBUL-SAYGON
    Buluşma:2021-07-16T22:30:00
    Kalkış:2021-07-17T01:50:00
    Varış Tarih:2021-07-17T16:55:00
    Varış Havalimanı:SGN
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Ho Chi Minh City
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 162

    Uçuş Adı:HANOI - ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-24T21:45:00
    Varış Tarih:2021-07-25T04:35:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:HAN
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Hanoi
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 165


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-594-vietnam---kambocya.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 14:44 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.