ENDÜLÜS Tur Programı
ENDÜLÜS360 € Değerindeki Turlar DAHİL

1.Gün               İSTANBUL - MALAGA - GRANADA

Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Malaga’ya hareket. Varışımızın ardından karşılanma. Ardından Malaga gezimiz ile programımıza başlıyoruz. Ünlü ressam Pablo Picasso’nun doğduğu şehir olan Malaga'daki turumuzda; Paseo de Parque (Park Caddesi), Plaze de la Merced, Malaga Katedrali, Calle Marques de Larios, Cervantes Tiyatrosu, Puerto Marina (Liman), La Alcazaba ve panoramik olarak Gibralfaro Kalesi göreceğimiz yerler arasındadır. Gezi sonrası Granada’ya transfer. Varışı takiben panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Tarihi Granada sokaklarında Emevi ve Abbasi dönemlerinden kalma eserlerin arasında Grand Via, La Rambla Meydanı, Arap Çarşısı ve Belediye Meydanı görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman.

2. Gün              GRANADA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında Al Hambra Sarayı turumuz için hareket ediyoruzBu turumuzda Arabesk mimarisi, havuz ve bahçeleri ile ünlü UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan Al Hambra Sarayı ziyaret edilecektir. Turumuz sonrası akşamüzerine kadar serbest zaman. Sonrasında rehberinizin belirteceği saatte buluşarak Albaicin & Sacramonte Çingene Mahallesi gezisi için hareket ediyoruz. Al Hambra Sarayı çevresine, Sierra Nevada dağının eteklerinde bulunan Albaicin bölgesinde unutulmaz bir çingene gösterisi izleyecek, gösteriden sonra Granada'nın bu en eski yerleşim yeri olan Sacromonte ve Albaicin bölgesini gezme ve Al Hambra Sarayı’nı gece ışıklandırılmış şekilde görme fırsatını yakalayacaksınız. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman.

3. Gün              GRANADA - CORDOBA - SEVILLA

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Cordoba Eski Şehir & Cordoba Camii gezimiz için otelimizden ayrılıyoruz. X. ve XI. yy.’da dünyanın en kalabalık şehirlerinden birisi olan Cordoba’da, o dönem Yahudi, Hristiyan ve Müslüman halklarının barış içinde yaşamaktaydı ve şehir, önemli filozoflar, bilim insanları, sanatçıların katkısı ile Avrupa’nın en önemli kültür merkezlerinden biri haline gelmişti. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Cordoba şehrinde yapılacak olan gezimizde rönesanstan kalma Palacio de Viana, Musevi Mahallesi ve yapımına 785 yılında başlanıp 987 yılında tamamlanan, Batı İslam sanatının en etkili yapılarından biri olan Cordoba Camii görülecek yerler arasındadır. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra yolculuğumuza Sevilla’ya doğru devam ediyoruz. Varışı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turunda; İspanya Meydanı, Altın Kule, Paula Rahibeler Manastırı, havuzları ve bahçeleri ile ünlü Maria Luisa Parkı ile Santa Cruz Meydanı göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek bir İspanya klasiği olan Flamenco Şov Gecesi’ne (55 Euro) katılabilirler. Gece sonunda otelimize dönüyoruz.

4. Gün                 SEVILLA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Alcazar Sarayı & Sevilla Katedrali gezisi için hareket ediyoruz. Arap mimarisinin eşsiz örneklerinden biri olan Alcazar Sarayı ve bahçelerini gezdikten sonra dünyanın en büyük 3. katedrali olan Sevilla Katedrali’ni ziyaret ediyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra ise öğleden sonramıza Beyaz Köyler gezisi ile keyif katıyoruz.  Arcos De La Frontera; Roma döneminde kurulmuş ve Kurtuba halifeliği döneminde Mağribi kalesine dönüştürülmüştür, labirant sokakları ile tipik beyaz Endülüs kasabasıdır. Görülecek yerler arasında Iglesia de Santa Maria de la Asuncion, Iglesia de San Pedro bulunmaktadır. Ronda; Emeviler’in yarımadadan çekilirken İspanyollara en son teslim ettikleri kale olma özelliği taşımaktadır bu nedenle hem İslam hem de Hristiyan dinlerinin etkisi altında kalmış, silinmeyen izlerle bezenmiş olarak göze çarpıyor. Kireç taşından dik bir yarığın iki tarafında büyük bir kayalığın üzerinde kurulmuş ve dünyanın en eski boğa güreşi arenasının bulunduğu tipik beyaz Endülüs köyüdür. Görülecek yerler arasında Casa Del Rey Moro, Palacio Mondragon, Puento Nuevo yer almaktadır. Gezi sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. 

5. Gün              SEVILLA - MALAGA - İSTANBUL 

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile günümüze başladıktan sonra Setenil De Las Bodegas & Ronda gezimiz için hareket. Kayanın altına kurulmuş bir köy olan Setenil De Las Bodegas’ı ziyaret ediyoruz. Tepesinin büyük bir kayadan oluşmasından ötürü baştan sonra bir ev inşa etmeye gerek olmayan köyde, evlerin sadece bir ön cephesi ve iç duvarları bulunuyor. Yapısal olarak oldukça enteresan olan bu köyde gerçekleştireceğimiz yürüyüş gezimizin ardından sonraki durağımız olan Ronda’ya doğru yola çıkıyoruz. Yüksek bir kayalık vadi üzerine kurulu olan tarihi şehirde eski ve yeni şehri birbirine bağlayan taş köprü Puante Nuevo, Mondragon Sarayı, tarihi kiliseler görülecek yerler arasındadır. Gezi sonrasında rehberinizin belirteceği saatte havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.

Malaga 25 Euro + Al Hambra Sarayı 65 Euro + Albaicin & Sacramonte Çingene Mahallesi 45 Euro

Cordoba Eski Şehir & Cordoba Camii 40 Euro + Alcazar Sarayı & Sevilla Katedrali 60 Euro Beyaz Köyler 65 Euro + Setenil De Las Bodegas & Ronda 60 Euro

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

ü    Türk Havayolları ile İstanbul (IST) - Malaga (AGP) parkurunda gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti

ü    Havalimanı vergileri 

ü    3 yıldız otellerde 4 gece oda-kahvaltı konaklama

ü    Alan-otel-alan transferleri

ü    Özel otobüs ile tüm transferler

ü    Panoramik Granada ve Sevilla şehir gezileri

ü    Malaga gezisi

ü    Al Hambra Sarayı gezisi (bahçe girişi dahil)

ü    Albaicin & Sacramonte Çingene Mahallesi gezisi

ü    Cordoba Eski Şehir & Cordoba Camii gezisi (cami girişi dahil)

ü    Alcazar Sarayı & Sevilla Katedrali (giriş dahil)

ü    Beyaz Köyler gezisi

ü    Setenil De Las Bodegas & Ronda gezisi

ü    Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri

ü    Otel ve turist şehir vergileri

ü    TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

û    Vize ücreti, servis bedeli 

û    İç hat bağlantı bileti

û    Seyahat ve sağlık sigortası

û    Öğle ve akşam yemekleri

û    Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları

û    Yurt dışı çıkış harcı bedeli

û    Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri

û    Al Hambra Sarayı harem girişi

û    Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER


    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport                                  Vize gerekli                              

    Yeşil Pasaport                                        Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu                                Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK

    İspanya girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul                                Malaga                      4 sa 30 dk

    EKSTRA TURLAR 

    &

    ETKİNLİKLER

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    İspanya para birimi Euro (EUR)’dur. 

    Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ

    İspanya Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir.

    Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İspanya’da 15:30’dur.

    TELEFON KULLANIMI

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    İspanyol mutfağı, İspanya istilalarının ve fetihlerinin gelenekleri değiştirerek yeni malzemeleri kullanıma sunduğu karmaşık bir tarihten türemiştir. Böylece, İspanya'nın mevcut ve eski mutfağı, eski ve yeni gelenekleri birleştirmektedir. Gazpacho çorbası, Fajita ve enfes atıştırmalık Tapas mutfağın önemli tatlarındandır. 

    ELEKTRİK

    Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    ALIŞVERİŞ

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.



    Uçuş Adı:İstanbul - Malaga
    Buluşma:2021-07-20T05:40:00
    Kalkış:2021-07-20T08:10:00
    Varış Tarih:2021-07-20T11:55:00
    Varış Havalimanı:AGP
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Malaga
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1305

    Uçuş Adı:Malaga - İstanbul
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-24T17:55:00
    Varış Tarih:2021-07-24T23:15:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:AGP
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Malaga
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1304


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-587-endulus.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 29.03.2024 00:18 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.