PUGLİA & AMALFİ KIYILARI & NAPOLİ Tur Programı
PUGLİA & AMALFİ KIYILARI & NAPOLİ235 € Değerindeki Turlar DAHİL

1.Gün                   İSTANBUL - BARİ - OSTUNI - BRINDISI - LECCE

Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Bari’ye hareket. Varışımızın ardından karşılanma ve panoramik şehir turumuz için hareket. Bu turumuzda Aziz Nikola Bazilikası, Mercantile Meydanı, Margarita Tiyatrosu ve eski şehir görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Puglia bölgesinin beyaz şehri olarak da bilinen Ostuni’ye doğru hareket ediyoruz.  Çiçek kokulu labirent sokaklarda yapacağımız panoramik şehir turunda eski şehir, St. Oronzo Heykeli, Ostuni Katedrali görülecek yerler arasındadır. Buradan hareketle Brindisi’ye hareket ediyoruz. Güney kesimin zeytin ağaçları ile çevrili bu küçük liman şehrinde yapacağımız panoramik şehir turunda Umberto Caddesi, Piazza Santa Teresa Meydanı, Brindisi Katedrali görülecek yerler arasındadır. Günümüzü Güney İtalya’nın surlarla çevrili masalsı şehri Lecce’deki otelimize transfer olarak noktalıyoruz. Ardından serbest zaman.

 

2. Gün                  LECCE

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz ve ardından panoramik turumuz için otelimizden ayrılıyoruz. Bu turumuzda; Lecce Katedrali, St. Oronzo Meydanı, Santa Croce Bazilikası, Piazza Duomo görülecek yerler arasındadır. Şehir turumuzu tamamladıktan sonra günümüze Alberobello & Martina Franca gezisi ile devam etmek üzere öncelikle Itria Vadisi’nde yer alan Alberobello kasabasına doğru yol alıyoruz. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde kendine yer bulan ve koni çatılı, taşlardan yapılmış Trulli evlerin sokaklarında yürüyerek yapacağımız turumuzun ardından Martina Franca’ya hareket ediyoruz. Buradaki gezimizde; Piazza Roma, San Martino Bazilikası, Piazza Plebiscito Meydanı görülecek yerler arasındadır. Gezi bitiminde otelimize transfer ve serbest zaman.

 

3. Gün                  LECCE - MATERA - SALERNO

Güne otelimize alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Matera gezisi için hareket ediyoruz. Tüf kayaların oyularak inşa edildiği, doğal mağaraların bulunduğu bu şehir, Sasso Barisano ve Sasso Caveoso olarak iki bölümden oluşmaktadır. Kendimizi film setinde gibi hissedeceğimiz bu antik kentte yapacağımız tur sonrası, Amalfi kıyısında yer alan Salerno’ya hareket ediyoruz. Avrupa’nın en güzel kıyı şehirlerden birisi olan Salerno’da yürüyerek yapacağımız şehir turunun ardından otelimize transfer oluyoruz. Sonrasında serbest zaman.

 

4. Gün                 SALERNO - RAVELLO - POSİTANO - SORRENTO - NAPOLİ

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz ve ardından Ravello & Positano & Sorrento kasabalarına ev sahipliği yapan Amalfi Kıyıları gezimizi gerçekleştiriyoruz. UNESCO tarafından koruma altına alınan bölgenin begonvillerle süslenen dar sokaklarında, limon bahçeleri ve eşsiz manzaralar eşliğinde yapacağımız gezinin ardından Napoli’ye geçiyoruz. Varışımızın ardından panoramik şehir turu. Turumuzda; XVI. yy.’da yapılmış Kraliyet Sarayı, dünyanın en önemli gösterilerine sahne olan San Carlo Tiyatrosu, kafe ve mağazalarıyla ünlü Umberto 1 Galerisi, Roma’daki Pantheon’dan esinlenerek yapılan San Francesco Di Paolo Kilisesi, Plebiscito Meydanı, Angev’in Kalesi ve Napoli Limanı görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman.

 

5. Gün                 NAPOLİ - BARİ

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Pompeii gezisi. Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei, M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağ’ının eteklerinde uzanır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmış. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, Fauna Evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer alıyor. Bu gezimiz sonrasında Bari’de yer alan otelimize transfer ve serbest zaman.

 

6. Gün                  BARİ - İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile günümüze başladıktan rehberinizin belirteceği saatte havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.

Ostuni 25 Euro + Brindisi 25 Euro + Alberobello & Martina Franca 50 Euro Matera 30 Euro + Amalfi Kıyıları 60 Euro + Pompeii 45 Euro

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul (IST) - Bari (BRI) parkurunda gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 3&4 yıldız otellerde 5 gece oda-kahvaltı konaklama
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Özel otobüs ile tüm transferler
  • Panoramik Bari, Lecce, Salerno ve Napoli şehir gezileri
  • Ostuni gezisi
  • Brindisi gezisi
  • Alberobello & Martina Franca gezisi
  • Matera gezisi
  • Amalfi Sahilleri gezisi
  • Pompeii gezisi (giriş dahil)
  • Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel ve turist şehir vergileri
  • TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti, servis bedeli
  • İç hat bağlantı bileti
  • Seyahat ve sağlık sigortası
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli
  • Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri
  • Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER


    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

     

    VİZE

    Umumi Pasaport                  ü            Vize gerekli                         

    Yeşil Pasaport                      û             Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu                û             Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

     

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

     

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

     

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

     

    SAĞLIK

    İtalya girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

     

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul                 Q            Bari                        Â 2 sa 05 dk

     

    EKSTRA TURLAR

    &

    ETKİNLİKLER

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

     

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

     

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

     

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

     

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

     

    PARA BİRİMİ

    İtalya para birimi Euro (EUR)’dur.

    Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

     

    SAAT DİLİMİ

    İtalya Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir.

    Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İtalya’da 15:30’dur.

     

    TELEFON KULLANIMI

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

     

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

     

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    Bölgelere göre farklar gösteren İtalyan mutfağı, Akdeniz etkisinin katkıları ile dünyanın en zengin mutfakları arasında yer almaktadır. Taze domates, yeşillikler ve ülkeye özgü peynirlerle hazırlanan atıştırmalıklardan, muhteşem lezzette pizzalara, envaiçeşit soslarla yapılan makarnalardan, deniz ürünlerine kadar geniş bir seçenek sunuluyor.

    ELEKTRİK

    Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

     

    ALIŞVERİŞ

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.



    Uçuş Adı:İstanbul - Bari
    Buluşma:2021-09-07T06:15:00
    Kalkış:2021-09-07T08:45:00
    Varış Tarih:2021-09-07T09:50:00
    Varış Havalimanı:BRI
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Bari
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1445

    Uçuş Adı:Bari - İstanbul
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-09-12T10:50:00
    Varış Tarih:2021-09-12T13:35:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:BRI
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Bari
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1446


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-580-puglia-amalfi-kiyilari-napoli.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 24.04.2024 19:54 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.