MEKSİKA - GUATEMALA - HONDURAS - BELIZE Tur Programı
MEKSIKA & GUATEMALA & HONDURAS & BELIZE TURU AIR FRANCE HAVAYOLLARI 17 - 28 TEMMUZ 2021 (KURBAN BAYRAMI)

1.Gün                   İSTANBUL – PARIS – MEXICO CITY

İstanbul İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, check in işlemlerinin yapılmasının ardından Air France Havayolları’na ait AF 1391 sefer sayılı uçak ile saat 04:15’de Paris’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 3.5 saat sürecek yolculuğun ardından yerel saat ile 06:55’de Paris’e varıyoruz. Ardından AF 178 sefer sayılı uçak ile saat 11:55’de Mexico City’e hareket ediyoruz. Yaklaşık 11 saatlik uçak yolculuğumuzun ardından yerel saat ile 16:55’de Mexico City Havalimanı’na varıyoruz. Alanda bizleri bekleyen otobüslerimiz ile otelimize transfer. Konaklama Mexico City’deki otelimizde.

 

2. Gün                  MEXICO CITY

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Mecixo City’i yakından tanımaya başlıyoruz. Turumuza dünya mirası listesinde yer alan tarihi merkez ile başlıyoruz. Turumuzun devamında ‘’ Zocalo ‘’, Amerika’nın en büyüklerinden biri olan Metropolitan Katedralini, halen faal olan Ulusal Sarayı görüyoruz. Turumuzun devamında Tenochtitlan şehirinin en önemli Aztek tapınaklarından biri olan Templo Mayor’un harabelerini göreceğiz. Panoramik şehir turumuz sonrası dünyaca ünlü Ulusal Antropoloji Müzesi’ni gezmek üzere yola çıkıyoruz. Kolomb öncesi Meksika’sına ait arkeolojik ve antropolojik eserlerin sergilendiği bu müzede Güneş Taşı ve Xochipili Heykeli en çok dikkat çeken eserlerden bazılarıdır. Calle Madero’dan geçip Bellas Artes Saray’ını görüyoruz. Tur bitimi otele transfer. Konaklama otelimizde.

 

3. Gün                  MEXICO CITY

Kahvaltının ardından tüm gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Teotihuacan Tapınaklar turu ile öğle yemekli Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turuna (145 Usd) katılabilirler. Milattan önce 100 yılında kurulmaya başlandığına inanılan ve Kolomb-öncesi döneme ait en büyük şehirlerden biri olan Teotihuacan turumuz esnasında, Güneş Piramidi, Ay Piramidi ve Ölüler Yolu gibi çok önemli tarihi yapıtları geziyoruz. Kimler tarafından kurulduğu ve niçin aniden terkedildiği halen açıklığa kavuşmamış bu kadim şehrin kuruluş tarihi hakkında da farklı görüşler ileri sürülmektedir. Teotihuacan kentindeki yapıların konumları, Giza’daki piramitler gibi, Orion Takımyıldızının yerdeki yansıması olacak biçimde ve aynı zamanda, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimde düzenlenmiştir. Bu büyülü mekânlarda gerçekleştirdiğimiz turumuzdan sonra adı çiçekli yer anlamına gelen, Meksika’nın Venedik’i olarak kabul edilen Xochimilco (Soçimilko) tekne turunu yapacağız. Aztekler sebze ve çiçek yetiştirmek için su kanalların etrafında tarım alanları & çiçek bahçeleri yapmışlardır. Gezi sırasında günümüze kadar muhafaza edilmiş olan bahçeleri, çeşitli ağaçları ve yerel halka ait evleri görebilirsiniz.  Öğle yemeğimizi Tekne turu esnasında alacağız. Tur bitimi otele transfer. Konaklama otelimizde.

 

4. Gün                 MEXICO CITY– GUATEMALA  CITY- ANTIGUA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel Havayolları ile Guatemala’ya uçuyoruz. Varışımızın ardından alanda bizi bekleyen özel aracımız ile Guatemala City’i keşfetmek üzere yola çıkıyoruz. Anayasa Meydanı, Eski Başkanlık Sarayı, Catedral Primada ve Metropolitana de Santiago katedralerini görükten sonra Antigua’ya doğru devam ediyoruz. Antiguya varışımızın ardından şehri keşfe başlıyoruz. Orta Amerika’nın en renkli ve güzel şehirlerinden biri olan Antigua’yı gezdikten sonra otelimize transferimiz gerçekleşecek. Konaklama otelimizde.

 

5. Gün                 ANTIGUA – COPAN

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Guatemala üzerinden Copan’a doğru hareket ediyoruz. Uzun bir yolculuğun ardından Honduras’ın başkenti Copan’a varıyor ve kısa bir şehir turunun ardından Copan Milli Parkı’nı geziyoruz. Maya uygarlığının en önemli başkentlerinden biri olan Copan, Maya astronominin doruğa ulaştığı merkezdi aynı zamanda. Tur bitiminde otelimize transfer.. Konaklama otelimizde.

 

6. Gün                 COPAN – IZABEL GÖLÜ – RIO DULCE – LIVINGSTON

Kahvaltının ardından Izabel Gölü’nü keşfetmek üzere otelimizden çıkış işlemlerini yapıyoruz. Rio Dulce Nehrinin ağzındaki denizle bağlantısı olan İzabel Gölü, yağmur ormanlarını ve doğal yaşamı görebilmek için en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Gölde tekne turumuzu gerçekleştirip Livingston’da bulunan otelimize geçeceğiz. Konaklama otelimizde.

 

7. Gün                  RIO DULCE – TİKAL ULUSAL PARKI – FLORES

Kahvaltımızı aldıktan sonra Tikal Ulusal Parkı’na ulaşabilmek için yola çıkıyoruz. Guatemala’nın tarihi dokusunu koruyan Milli Park, Maya Uygarlığına ait en iyi korunmuş gösterişli tapınakları ile bugun hala bir çok turistin gözde yerlerinden biridir. Parkı keşfettikten sonra Flores’e doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Flores’e varışımız ile birlikte dinlenebilmek için otelimize geçiyoruz.  Konaklama otelimizde.

 

8. Gün                  FLORES – BELİZE – CHETUMAL

Kahvaltının ardından, yeni bir ülke keşfetmek için otelimizden çıkış işlemlerini tamamlıyoruz. Guatemala’ya sınır komşusu olan Belize’ye varışımızın ardından şehri keşfetmeye başlıyoruz. Eski bir İngiliz toprağı olarak görülen Belize, orta amerika’nın en küçük ülkelerinden biridir. Bu yüzden çevresindeki diğer ülkelerin aksine burada İspanyolca değil İngilizce konuşulmaktadır. Ardından Cheumal’e hareket edeceğiz. Varışımızın ardından otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.

 

9. Gün                  CHETUMAL – CHICHEN ITZA – CANCUN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Chetumal’i keşfettikten sonra Dünya’nın yeni 7 harikasından biri olan Chichen Itza’yı görmek üzere otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Chichen Itza’ya varışımızda, Kukulkan Piramidi, Caracol, Cenote Kaplan Tapınağı ve Savaşçılar tapınağı görülecek yerler arasındadır. Gezilecek yapılar arasında en ünlüsü olan ve 2007 yılında Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri seçilen Kukulkan Piramidi’nin bu ünü kazanmasındaki en büyük etken hiç şüphesiz mimarinin yapımında kullanılan bilimsel gözlemlerdir. Yüzlerce yıl önce Mayalar tarafından yapılan piramidde yer alan basamakların her biri, bir yıl içerisindeki 365 günün parçalarını temsil etmektedir. Tur bitimi Cenote’de yüzme fırsatımızda olacak. Tur bitimi Cancun’a hareket edeceğiz. Konaklama otelimizde.

 

10. Gün                               CANCUN – PARIS  

Kahvaltının ardından havaalanına transfer. Air France Havayollarına ait AF 651 sefer sayılı uçuşu ile saat 19:30’da Paris’e uçuş. Yeni güne uçakta gireceğiz...

 

11. Gün                               PARIS – ISTANBUL  

Sabah 12:15’de Paris Havalimanına varış. Paris’de uçak değiştirip Air France Havayollarına ait AF 1390 sefer sayılı uçuşu ile saat 22:55’de Istanbul’a uçuş. Yeni güne uçakta gireceğiz...

 

12. Gün                               ISTANBUL  

Sabah 03:15’de İstanbul Havalimanına varış ve turumuzun sonu.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Air France Havayolları ile İstanbul – Paris – Mexico City // Cancun -  Paris - İstanbul arası gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Yerel Havayolları ile Mexico City – Guatemala Cİty arası tek yön ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 3* ve 4* otelde 9 gece oda kahvaltı konaklama
  • Mexico City, Antigua, Copan ve Belize panoramik şehir turları
  • Copan Milli Parkı,  Tikal Milli Parkı gezileri
  • İzabel Gölünde Tekne Turu
  • Chichen Itza & Cenote gezisi
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti  


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 50 TL )
  • Meksika Vize Ücreti ( 30 USD  - Normal pasaport sahipleri için) –  YEŞİL PASAPORT SAHIPLERI ŞAHSEN RANDEVU ALIP KONSOLOSLUĞA GİTMEK ZORUNDADIR (GEÇERLİ AMERİKAN VİZESİ YOKSA)
  • Küba Vize Ücreti (55 $)
  • Tüm öğle ve akşam yemekleri
  • Ekstra turlar
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Meksika’da herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Yenilecek yemeklerde sağlığınızı olumsuz etkileyecek bir sorun olacağınız sanmıyoruz. Musluk suyu içmemenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Meksika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise vizeden muaftır. Turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle Meksika'ya seyahat edecek vatandaşlarımız, havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerini https://www.inm.gob.mx/sae/publico/solicitud.html şeklindeki internet adresinden harçsız olarak alabilmektedirler. Yeşil pasaport müracaatları kişinin şahsen İstanbul’dan veya Ankara’dan direk müracaat ederek yapılabilmektedir.(yeşil pasaportlular için kişinin şahsen İstanbul veya Ankara  konsolosluğunu arayarak randevu alıp işleme gitmesi gerekmektedirler)

    Guetamala, Belize ve Honduras için TC vatandaşları vizesiz seyahat edebilirler.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Paris uçuşu yaklaşık 3 saat 40 dakika sürmektedir.

    Paris – Mexico City uçuşu yaklaşık  12 saat sürmektedir.

    Cancun – Paris arası uçuşu yaklaşık  9 saat 50 dakikadır.

    Paris – İstanbul arası uçuşu yaklaşık  3 saat 20 dakikadır.

    Para Birimi

    Meksika’nın para birimi Meksika Pesosu’dur

    Guatemala’nın para birimi  Guatemala Quetzalı’dır.

    Honduras’ın para birimi: Honduras Lempirası’dır.

    Belize’nin para birimi: Belize Doları’dır.

     Seyahatiniz için yanınıza USD almanızı ve bunun küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneririz.

    Saat Dilimi

    Türkiye ile Meksika ve diğer ülkeler için -8 saat bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken diğer ülkelerde saat 04.00’tür.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanabilirsiniz. Fakat iletişim ücretleri çok yüksek olacaktır.

    Kıyafet ve Gerekli Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Meksika’da Tortilla, Guacamole, Nachos gibi yemeklerin tadına varabileceksiniz. Yemeklerde yöreye özgü baharatlar kullanılır ancak tur boyunca aldığımız yemeklerin damak lezzetinize uygun olduğunu hissedeceksiniz.

    Elektrik

    Meksika'da 120 voltluk elektrik akımı var. Fişleri ise iki düz uçtan oluşuyor. Aynı Amerika'dakiler gibi. Türkiye'den götürdüğünüz elektrikli ve elektronik aletleri Meksika'da sorunsuz bir şekilde kullanmak isterseniz bir fiş adaptörü ve voltaj dönüştürücü almanız gerekli.

    Alışveriş

    Geleneksel kıyafetler ve hediyelik eşyalar alınabilir. Ayrıca tekilanın anavatanı olan Meksika’dan bu ürünü de alabilirsiniz.



    Uçuş Adı:ISTANBUL - PARIS
    Buluşma:2021-07-17T00:30:00
    Kalkış:2021-07-17T04:15:00
    Varış Tarih:2021-07-17T06:55:00
    Varış Havalimanı:CDG
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Paris
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 1391

    Uçuş Adı:PARIS - MEXICO CITY
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-17T11:55:00
    Varış Tarih:2021-07-17T16:55:00
    Varış Havalimanı:MEX
    Kalkış Havalimanı:CDG
    Varış Havalimanı:Mexico City
    Kalkış Havalimanı:Paris
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 178

    Uçuş Adı:CANCUN - PARIS
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-26T18:25:00
    Varış Tarih:2021-07-27T11:15:00
    Varış Havalimanı:CDG
    Kalkış Havalimanı:CUN
    Varış Havalimanı:Paris
    Kalkış Havalimanı:Cancun
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 651

    Uçuş Adı:PARIS - ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-27T22:50:00
    Varış Tarih:2021-07-28T03:15:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:CDG
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Paris
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 1390


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-535-meksika---guatemala---honduras---belize.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 29.03.2024 17:41 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.