PERU - ARJANTİN - BREZİLYA Tur Programı
PERU & ARJANTİN & BREZİLYA TURU 15 - 27 TEMMUZ 2021 (KURBAN BAYRAMI)X Large Paket (Opsiyonel)

1.Gün                   İSTANBUL – PARİS – LIMA

Turumuz İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşmamız ile başlıyor. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Air France Havayollarına ait uçak ile Paris’e hareket ediyoruz. Paris’e varışın ardından uçak değiştirip Air France Havayollarının tarifeli uçuşu ile Lima’ya hareket edeceğiz. Lima’ya vardıktan sonra alanda bizi bekleyen özel aracımızla otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Lima’daki otelimizde.

2. Gün                  LİMA – CUSCO 

Kahvaltımızın ardından kısa bir şehir tanıtım turu yapıyor ardından havalimanına transfer oluyoruz. Öğle saatlerinde Cusco’ya uçuyoruz.  Cusco havalimanına varışımızın ardından UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cuzco Tarihi Merkezi’ni gezmeye başlıyoruz. Sonrasında İnka Medeniyetinin izlerini taşıdığı Hatun Rumiyoc caddesi, 16.yy da İnka’lar tarafından inşa edilen Wiracocha Kathedrali, İnkaların güneş tanrısına adanan ünlü Koricancha tapınağını göreceğiz. Ardından rengarenk San Pedro pazarını gezeceğiz. Tur bitimi otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Cusco’daki otelimizde.

3. Gün                  CUSCO – MACHU PİCCHU – CUSCO

Kahvaltının ardından Machu Picchu turumuza katılıyoruz. Öncelikle Ollantaytambo Tren İstasyonu’na transfer oluyoruz. Özel gezi treni ile Kutsal Vadi boyunca yaklaşık 1 saat 30 dakika kadar sürecek olan keyifli yolculuğumuz Machu Picchu’nun eteklerinde yer alan Aguas Calientes’te son buluyor. Yüzyıllarca gizli kalan ve 1911 yılında Hiram Bingham tarafından keşfedilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Machu Picchu’ya küçük otobüslerle gidiyoruz. Lokasyonunun eşsizliği ve dâhice mimarisi ile dünyanın en büyük tarihi eserlerinden olan Machu Picchu’da öğleye kadar turumuz devam ediyor. Turumuzun ardından öğle yemeği ve fotoğraf çekimi için serbest zaman. (öğle yemeği dahil değildir). Bu unutulmaz deneyimin ardından küçük otobüsler ile tren istasyonuna transfer oluyor ve Ollantaytambo’ya hareket ediyoruz. Konaklama Cuzco’da otelimizde.

4. Gün                 CUSCO – LIMA – BUENOS AIRES

Kahvaltının Lima uçuşu için havalimanına transfer olacağız. Yerel havayollarının tarifeli seferi ile önce Lima uçuşumuzu ardından Buenos Aires uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Buenos Aires Havalimanına varışta alanda bizi bekleyen aracımız ile otelimize transferimiz gerçekleşecek. Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.

 

5. Gün                 BUENOS AIRES

Kahvaltının ardından panoramik Buenos Aires gezimize başlıyoruz. Güney Amerika’nın en büyük şehirlerinden olmasına rağmen kendinizi önemli bir Avrupa kenti geziyormuş hissinden kurtaramayacağınız mimarisi, birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan mutfağı ve elbette kalbinden taşan tango ile eşsiz şehir Buenos Aires’te ilk durağımız bu şehre neden “Güney Amerika’nın Paris’i" namının verildiğini bize varlığı ile anlatan La Recoleta semti olacak. Şehrin seçkin semtlerinden biri olan bu yerde Eva Peron’un (Evita) da mezarının bulunduğu Recoleta Mezarlığı’nı göreceğiz. Ardından Katedral ve Colon Tiyatrosu, La Boca semti gezimizin diğer önemli noktaları arasındadır. Turumuzun ardından şehri dilediğinizce gezebilmeniz için serbest zaman. Akşam dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek Yemekli Tango Gecesi'ne  (110-USD -Kişi başı) katılabilirler. Akşam yemeğimizi de alacağımız bu gezide bambaşka bir tango deneyimine tanık olmak için şehrin en iyi tango mekânlarından birinde olacağız. Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.

6. Gün                 BUENOS AIRES

Kahvaltının ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz, rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği San Isidro ve Tigre turuna (70-USD -Kişi başı) katılabilirler. Turumuzdan özel aracımız ile Buenos Aires’in kuzeyinde yer alan, sadece Buenos Aires’in değil tüm Güney Amerika kıtasının en varlıklı semtlerinden biri olan San İsidro’ya hareket ediyoruz. Burada taş döşeli yollar ve kolonyal dönem evleri ile çevrili tarihi merkezi görüyoruz. Daha sonra aracımız bizi Tigre’ye götürecek. Burada halka açık bir feribotla Parana Deltası’nda yaklaşık 1 saat süren bir gezi yapıyoruz. Turumuzun ardından özel aracımız ile otelimize hareket ediyoruz. Günün geri kalanında serbest zaman.  Konaklama Buenos Aires’teki otelimizde.

7. Gün                  BUENOS AIRES – IGUAZU

Kahvaltımızın ardından özel aracımız ile havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayollarına ait tarifeli bir uçak ile Iguazu’ya (Arjantin tarafına) uçuyoruz. Varışımızda havalimanında yerel rehberimiz tarafından karşılanıyor ve Iguazu’nun Brezilya tarafına geçiyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Iguazu Şelalelerini keyifli bir yürüyüş eşliğinde geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Macuco Safarisine (120-USD-Kişi başı)katılabilirler. Macuco Safari, İguazu’nun tüm görkemine ve keyfine varacağınız, heyecan dolu bir maceraya götürecek eşsiz bir tekne turu. Gezimizi tamamladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz ve odalarımıza yerleşiyoruz. Konaklama Iguazu otelimizde.

8. Gün                  IGUAZU - RIO DE JANEIRO

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen yolcularımızla ekstra Kuş Parkı (75-USD - Kişi Başı ) turu yapılacaktır.  160 kuş türünüm barındığı Dünyaca ünlü Tropik yağmur ormanının içerisinde unutulmaz anlar yaşayıp, birbirinden güzel tropikal kuşları fotoğraflama imkânı yakalayabilirsiniz. Tur bitimi havalimanına transferimiz gerçekleşecek. Yerel havayolları ile Iguazu – Rio de Janerio uçuşu. Rio de Janerio’ya varışımızın ardından alanda bizi bekleyen aracımız ile otelimize geçeceğiz. Konaklama Rio De Janerio otelimizde.

9. Gün                  RIO DE JANEIRO

Kahvaltının yapılacak panoramik şehir turumuzda kolonyal bölgesini ziyaret edecek, burada dar caddeler, meydanlar ve tarihi binalar arasında Candelaria, Praça XV, Travesso Marketi, Metropolitan Katedrali’ni göreceğiz. Gezinin ardından şehir keşif için serbest zaman. Konaklama Rio De Janeiro otelimizde. Dileyen misafirlerimiz akşam etkinliği olarak düzenlenecek olan yemekli Samba Show’a (160-USD -Kişi başı)katılabilirler. Yerel bir restoranda alınacak akşam yemeğinin ardından dünyanın en güzel dans gösterilerinden biri olan ve adı ülke ile özdeşleşmiş Platformda Samba Show izleyeceğiz. Konaklama Rio De Janerio otelimizde.

10. Gün                               RIO DE JANEIRO

Kahvaltının ardından alışveriş yapmak, dinlenmek, çevreyi tanımak, deniz ve güneşten istifade etmek için serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği yarım günlük Corcovado (100usd- Kişi başı) turuna katılabilirler. Bu turumuz esnasında Rio’nun sembolü olmuş tepedeki ünlü İsa Heykelini görecek ve ünlü Monorail adlı raylı sisteme binerek tepeye çıkacak ve Rio’nun o doyumsuz manzarasını göreceksiniz. Ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Sugar Loaf turuna (100usd- Kişi başı) katılabilirler. Turumuzda Guanabara Körfezi’nin inanılmaz manzarasına doyacağınız Sugar Loaf Tepesi’ne teleferikler ile çıkıyoruz. Dönüşte otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

 

11. Gün                               RIO DE JANEIRO – PARİS

Kahvaltının ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transfer oluyoruz. Air France Havayollarına ait uçak ile saat Paris’e hareket edeceğiz. Yeni günü uçakta karşılıyoruz.

 

12. Gün                               RIO DE JANEIRO

Paris’e varışımızın ardından, yaklaşık 11 saatlik beklemenin ardından Air France Havayollarına ait uçak ile İstanbul’a hareket edeceğiz. 

13. Gün                               RIO DE JANEIRO

İstanbul varışımız ile turumuz son buluyor, tekrar görüşmek dileğiyle….

465 $ Yerine 420 $

San İsidro ve Tigre           $       70,00

Macaco Safari    $     120,00

Kuş Parkı              $     75,00

Corcovado Turu               $     100,00

Sugar Loaf Tur   $     100,00

Önemli Not: İndirimli ekstra tur paketlerini tur sırasında rehberinizden alabilirsiniz !!!

***** Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****


Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Air France Havayolları  ile İstanbul -  Paris - Lima gidiş /Rio de Janerio – Paris – İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin alan vergileri,
  • Lima – Cusco / Cusco – Lima - Buenos Aires / Buenos Aires – Iguazu / Iguazu – Rio de Janeiro arası ekonomi sınıf uçak biletleri ve bu biletlere ilişkin alan vergileri,
  • Lima’da 1 gece 4 yıldızlı otelde konaklama,
  • Cusco’da 2 gece 4 yıldızlı otelde konaklama,
  • Buenos Aires’te 3 gece 4 yıldızlı otelde konaklama,
  • Iguazu’da 1 gece 4 yıldızlı otelde konaklama,
  • Rio de Janeiro’da 3 gece 4 yıldızlı otelde konaklama,
  • Programda belirtilen tüm transferler,
  • Panoramik Lima, Cusco, Buenos Aires ve  Rio De Janeiro şehir turları,
  • Iguazu Şelaleleri Brezilya tarafında Ulusal Parklara giriş ücretleri,
  • Macchu Pichu
  • Programda belirtilen tüm transferler
  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri.


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 50 TL )
  • Programda belirtilmeyen öğle ve akşam yemekleri
  • Yemeklerde alınacak içecekler
  • Seyahat Sigortası
  • Kişisel harcamalar
  • Bahşişler  


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Arjantin, Brezilya ve Peru’ya girişlerde aşı zorunluluğu bulunmuyor. Yemeklerde sağlığınıza etki edecek bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Musluk suyu kullanmamanızı, kapalı şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz. Yanınıza gerekiyorsa mide ve ishal ilaçları, vitaminler, baş dönmesi, kusma, baş ağrısı, soğuk algınlığı ve tansiyon hastalıklarına karşı ilaçlarınızı almayı unutmayınız. Peru’da gezimizin büyük kısmı 2.500 – 4.000 metre yükseklikte geçecektir. Bu nedenle Akut yükseklik hastalığı, astım, kalp hastalıkları, tansiyon gibi hastalıkları bulunanların mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

    Vize Bilgileri

    Arjantin, Brezilya ve Peru’ya girişlerde Türk vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Fakat farklı ülke vatandaşı olan misafirlerimizin, kendi elçilikleri ile görüşerek konu ile ilgili bilgi almaları gerekmektedir.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Lima arası uçuş 20 saat 45 dakikadır.

    Rio de Janeiro - İstanbul arası uçuş 19 saat 35 dakikadır.

    Para Birimi

    Arjantin’in para birimi Argentine Peso (ARS): 1 USD = 27.32 ARS / 1 Euro = 31.80 ARS Brezilya’nın para birimi Brazilian Real’dir (BRL): 1 USD = 3.90 BRL / 1 Euro = 4.48 BRL

    Peru’nun  para birimi Nuevo Sol ( PEN)  2000 PEN = 1 TL (ortalama)

    Saat Dilimi

    Brezilya – Türkiye arasında -8 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Brezilya’da  saat 04:00’tür. Arjantin – Türkiye arasında -6 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Arjantin’de  saat 06:00’tür. Peru – Türkiye arasında -8 saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Peru’da  saat 04:00’tür.

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Kolayca giyilip – çıkarılabilecek tişört, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Arjantin, Brezilya ve Peru’da et yemekleri başta olmak üzere, tahıl ürünlerinin de ağırlıkta olduğu mutfak kültürleri vardır. Özellikle kahvelerini içmenizi öneririz

    Elektrik

    Her üç ülkede de elektrik 220 volttur. Arjantin’de C tipi ikili yuvarlak ve I tipi üçlü yassı prizler kullanılmaktadır. Brezilya’da A tipi ikili yassı ve C tipi ikili yuvarlak uçlu prizler kullanılmaktadır. Peru’da prizler A tipi ikili, B tipi üçlü, C tipi yuvarlak üçlü prizlerdir.  Adaptör gerekecektir.

    Alışveriş

    Buenos Aires’te şehir merkezindeki Avenida Santa Fe ve Avenida Corrientes ile Belgrano'daki Avenida Cabildo alışveriş açısından şehirdeki en hareketli yerler. Fakat kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yüksek banka komisyonları uygulandığını göz önünde bulundurmakta ve mümkünse alışverişler sırasında nakit para kullanmakta fayda olduğunu belirtmek isteriz.

    Lima  şehir merkezindeki  Miroflores alışveriş açısından şehirdeki en hareketli yerler. Fakat kredi kartı ile yapılan alışverişlerde yüksek banka komisyonları uygulandığını göz önünde bulundurmakta ve mümkünse alışverişler sırasında nakit para kullanmakta fayda olduğunu belirtmek isteriz.



    Uçuş Adı:ISTANBUL - PARIS
    Buluşma:2021-07-15T01:00:00
    Kalkış:2021-07-15T04:15:00
    Varış Tarih:2021-07-15T06:55:00
    Varış Havalimanı:CDG
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Paris
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 1391

    Uçuş Adı:PARİS - LİMA
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-15T10:30:00
    Varış Tarih:2021-07-15T16:00:00
    Varış Havalimanı:LIM
    Kalkış Havalimanı:CDG
    Varış Havalimanı:Lima
    Kalkış Havalimanı:Paris
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 486

    Uçuş Adı:RIO DE JANERIO - PARIS
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-25T15:25:00
    Varış Tarih:2021-07-26T07:40:00
    Varış Havalimanı:CDG
    Kalkış Havalimanı:GIG
    Varış Havalimanı:Paris
    Kalkış Havalimanı:Rio De Janeiro
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 443

    Uçuş Adı:PARIS - ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-26T22:50:00
    Varış Tarih:2021-07-27T03:15:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:CDG
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Paris
    Havayolu:Air France Havayolları
    Uçuş Kodu:AF 1390


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-525-peru---arjantin---brezilya.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 14:27 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.