MYANMAR Tur Programı
MYANMAR TURU 17 - 26 TEMMUZ 2021 (KURBAN BAYRAMI)Tüm Turlar Dahil

1.Gün                   İSTANBUL – SINGAPUR

İstanbul havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminalinde buluşup, check-in işlemlerinin yapılmasının ardından Singapur Hava Yolları SQ 391 nolu tarifeli uçuşu ile saat 13:30’da Singapur’a hareket ediyoruz. Yeni güne uçakta giriyoruz.

2. Gün                  SINGAPUR - YANGON

Singapur’a yerel saat ile 05:00’de varmış olacağız. Ardından uçak değiştirip yine Singapur Havayollarının düzenlediği SQ 762 nolu tarifeli uçuş ile Yangon’a hareket edeceğiz. Yerel saat ile saat 09:20’de Yangon’a varmış olacağız. Alanda bizi bekleyen özel aracımız ile ayrılıyor ve Yangon’u keşfetmeye başlıyoruz. İlk durağımız, uzanmış devasa bir Buddha heykelinin bulunduğu Chaukhtatgyi Pagodası. Sonrasında ise Kandawgyi Gölü çevresinde gezimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından son durağımız ise Shwegadon Pagodası. Gezimiz esnasında öğle yemeğimizi yerel bir restoranda alıyoruz. Gezimizin bitimiyle otelimize transfer oluyor ve odalarımıza dinlenmeye çekiliyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

3. Gün                  YANGON - HEHO - INLE GÖLÜ

Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayollarının tarifeli seferi ile Heho uçuşumuz için biniş işlemlerimizi tamamlıyoruz. Yaklaşık 1 saat 10 dakikalık uçuşumuzu tamamladıktan sonra Heho’ya varıyor ve Myanmar’ın en güzel manzaralarına sahip olan rotamızı izleyerek İnle Gölü’ne transfer oluyoruz. Öğle yemeğimiz yerel restoranda. Yemek sonrasında özel botumuza binerek keyifli bir tura çıkacağız. Bot yolculuğumuz sırasında Intha halkının yaşadığı ve ahşap sütunlar üzerine inşa edilmiş evleri göreceğiz. Nga Hpe Chaung Manastırı, Phaung Daw Pagodası ile Myanmar'ın en sevilen yerlerini gezeceğiz. Yerel bir restoranda alacağımız akşam yemeğinin ardından otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

4. Gün                 INLE GÖLÜ - HEHO - MANDALAY

Kahvaltımızın ardından Inle Gölü’ndeki sabah pazarını ziyaret ediyoruz. Birçok kabileden insanın yaşamına tanıklık edeceğimiz pazar gezimizi tamamladıktan sonra gölün batı ucu olan Indein’e doğru tekne turu yapacağız. Küçük kanallar boyunca ilerleyecek Paoh Köyü’ne varacak ve çok mütevazı bir hayat yaşayan insanlar ile sosyalleşme imkânı bulacağız. Inle Gölü'nün muhteşem manzarasını buradan gördükten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Ardından otelimize dönecek ve çıkış işlemlerinin ardından havalimanına transfer olacağız. Yerel havayolları ile Mandalay uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Varışımızı takiben 200 yıllık ahşaptan yapılmış U Bein Teak köprüsünü göreceğiz. Ardından otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklamamız otelimizde.

 

5. Gün                 MANDALAY

Otelimizde alınacak kahvaltı sonrası altın yapraklarla kaplı Mahamuni Pagodası’nı ziyaret edeceğiz. Ardından Mandalay Yeşim Marketi’ni ziyaret edeceğiz. Burada yeşim alım satımı yapılır, Myanmar’ın en ilgi çekici dükkânları buradadır. Öğle yemeğinden sonra Irrawaddy Nehri’nde yeşim ticareti yapan tekneleri görerek rotamızı şehrin kuzeyine çeviriyoruz. Günbatımından sonra Shwe Inbin manastırını ziyaret edip, ağaç mimarisinin en güzel işçiliğine sahip Shwe Nan Daw Kyaung pagodası ve 729 mermer plaka bulunan Kuthodaw pagodasını göreceğiz. Gezi sonrası otelimize transfer. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

6. Gün                 AMARAPURA - AVA - SAGAING - MANDALAY - BAGAN 

Otelimizde alınacak kahvaltı sonrası Amarapura’ya yola çıkıyoruz. Ülkenin en büyük manastırlarından biri olan Mahagandayon Manastırı’nda keşişlerin günlük yemeklerine katılıyoruz. Ardından ipek dokuma atölyesini ziyaret ediyoruz. 14. ve 18. yüzyıllar arasında başkent olan Ava’ya devam ediyoruz. Ava’da at ve vagonlarla eski ahşap Bagaya Manastırı'nı ve Kraliyet Sarayı’nın kale kalıntılarını ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi kumanya olarak alacağız. Öğleden sonra Irrawaddy nehrinin üzerindeki köprüden geçerek Sagaing’e devam ediyoruz. 600 beyaz boyalı pagoda ve manastırla kaplı olan Sagaing Tepesi, Myanmar'ın dini merkezi olarak kabul edilir. 3.000 keşiş ve 100 meditasyon merkezine ev sahipliği yapar. Gezimizin ardından havaalanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Bagan’a uçuş. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

 

7. Gün                  BAGAN 

Kahvaltımızın ardından Bagan şehrini ve bitki örtüsünü panoramik olarak görebileceğimiz Tayokye Pyay tapınağını ziyaret ediyoruz. İkinci durağımız ise, Irrawaddy Irmağı kenarına kurulu birçok tapınağın en etkileyicilerinden biri olan altın kaplı Shwezigon Pagoda. Kral Anawrahta döneminde yapımına başlanan bu muazzam yapıtın gezilmesinden sonra 13. yüzyıl duvar resimleri ile son derece etkileyici iki tapınak Gubyaukgyi ve Htilomino Tapınakları’nı geziyoruz. Öğleden sonraki gezimiz, Myanmar’a özgü el yapımı lake eşyaların üretildiği atölyelerden birini ziyaretimiz ile başlıyor. Sonrasındaysa, Bagan'ın en güzel tapınaklarından biri olan Ananda Tapınağı’nı ziyaret ediyoruz. Buradan at arabaları eşliğinde yapacağımız gezimiz sırasında; Bagan’ın en yüksek tapınağı olan Thatbyinnyu, en büyük tapınağı sayılan Dhammayangyi, olağanüstü tuğla işçiliği ile ünlü Sulamani Tapınağı görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

8. Gün                  BAGAN – YANGON

Kahvaltının ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte Yangon uçuşumuz için havalimanına transfer oluyoruz. Varışımızı takiben öğle yemeğimizi almak üzere alandan ayrılıyoruz. Yerel bir restoranda öğle yemeğini aldıktan sonra Yangon’u keşfetmeye başlıyoruz. İlk durağımız şehrin kalbinde yer alan, 2.500 yıllık geçmişi ile Myanmar’ın en önemli tapınaklarından biri olan Sule Pagoda’yı ziyaret ediyoruz. Mahabandoola Park’ında yapacağımız keyifli yürüyüşün ardından belediye binasını görüyoruz. Ardından son durağımız ise yerel pazarlarn ve birbirinden farklı sokak lezzetlerinin bulunduğu çin mahallesi olacak. Gezimizin bitimiyle otelimize transfer oluyor ve odalarımıza dinlenmeye çekiliyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

9. Gün                  YANGON -  SINGAPUR

Kahvaltının ardından Rehberimizin belirleyeceği saatte İstanbul’a dönmek üzere havalimanına transfer oluyoruz. İlk uçuşumuz Singapur havayollarına ait SQ 5021 uçak ile Singapur’a olacak. Singapur’a varışımızın İstanbul uçuşu için beklememiz olacak.

 

10. Gün                               SINGAPUR – ISTANBUL

Beklemenin ardından yine Singapur Havayollarına ait SQ 392 nolu uçuş ile saat 01:45’de Istanbul’a hareket edeceğiz. Yaklaşık 11 saatlik uçuşun ardından saat 07:45’te Istanbul Havalimanına ulaşmış olacağız. Bir sonraki turumuzda buluşmak üzere..

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

- Qatar Havayolları ile İstanbul-Doha-Yangon / Yangon-Doha-İstanbul arası ekonomi sınıf uçak bileti ve havalimanı vergileri,

- Yerel havayolları ile Yangon-Heho / Heho-Mandalay / Mandalay-Bagan / Bagan-Yangon arası ekonomi sınıf uçak bileti ve bu bilete ilişkin havalimanı vergileri,

- İnle Gölü’nde 1 gece 4* otelde konaklama,

- Mandalay’da 2 gece 4* otelde konaklama,

- Bagan’da 2 gece 4* otelde konaklama,

- Yangon’da 2 gece 3* otelde konaklama,

- Programda belirtilen tüm transferler

- Özel araç ile programda belirtilen tüm geziler,

- Geziler esnasında gezilecek müze ve ören yerleri ile diğer noktalara giriş ücretleri,

- Programda belirtilen bot/tekne gezileri,

- Programda belirtilen tüm öğle yemekleri,

- Programda belirtilen tüm akşam yemekleri,

- Profesyonel Türkçe rehberlik hizmeti,



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

- Programda belirtilmeyen yemekler,

- Programda belirtilen yemekler sırasında alınacak içecekler,

- Fazla Bagaj ücreti,

- Kişisel harcamalar,

- Myanmar vize ücreti (85 USD)

- Yurtdışı çıkış harcı,

- Seyahat sigortası,




Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


               

                 

                 Sağlık

    Myanmar’a girişlerde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır.  Eğer maceracı bir yemek yeme alışkanlığınız var ve sokaklarda açıkta satılan yiyeceklerden yiyorsanız; kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et, tavuk ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve ve sebzelerin iyi yıkanmış olmasından emin olunması, meyvelerin kabuğunun soyulduktan sonra yenmesini tavsiye ederiz.

          

           Vize Bilgileri

    Myanmar’da Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Myanmar vizesini ücreti karşılığında Gazella Turizm sizin için temin edecektir.

    Tayland: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise 30 güne kadar vizeden muaftır.  Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport Hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

         

         Uçuş Süreleri

    İstanbul – Doha arası 4 saat 15 dakika, Doha – Yangon arası 5 saat 40 dakika , Yangon – Doha arası 7 saat 15 dakika , Doha– İstanbul arası 4 saat 45 dakika.

                

                Para Birimi

    Myanmar’ın para birimi Myanmar Kyat’tır (MMK).Gezimiz için yanınıza Amerikan Doları almanızı ve bunun da küçük birimlerini yanınızda bulundurmanızı öneriyoruz. Ülkeye götürülen USD'nin eski, kırışık, silik, çizik veya damgalı olmaması konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Bu tip banknotlar ülkede kabul edilmemektedir.

          Saat Dilimi

    Myanmar ile Türkiye arasında +3 saat 30 dakika saat fark bulunmaktadır. Türkiye’de saat 12.00 iken Myanmar’da 15.30.

      Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri, hattınız uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

    Kıyafet ve Gerekli             Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

              Yemek Kültürü

    Bölgede Uzakdoğu yemek kültürüne oldukça benzer bir mutfak hâkim.

              

               Elektrik

    Elektrik genellikle büyük şehirlerde 220 volt, kırsal kesimlerde ise 110 volttur. Priz kullanımı ise A tipi ikili yassı priz ve C tipi ikili ince yuvarlak priz şeklindedir.

                      

                   

                           Alışveriş

    Myanmar özellikle yeşim taşı, yakut gibi mücevherlerin ucuza alınabildiği bir ülkedir. Yangon’da bulunan Bogyoke (Scott) Market mücevher ve antika eşyalar satan dükkanlarla doludur. Bunun dışında özellikle Bagan’da bulunan lake kaplama el yapımı ürünler de alınabilecekler arasındadır.



    Uçuş Adı:ISTANBUL - SINGAPUR
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-17T13:30:00
    Varış Tarih:2021-07-18T05:00:00
    Varış Havalimanı:SIN
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Singapore
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Singapur Havayolları
    Uçuş Kodu:SQ 391

    Uçuş Adı:SINGAPUR- YANGON
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-18T07:55:00
    Varış Tarih:2021-07-18T09:20:00
    Varış Havalimanı:RGN
    Kalkış Havalimanı:SIN
    Varış Havalimanı:Yangon
    Kalkış Havalimanı:Singapore
    Havayolu:Singapur Havayolları
    Uçuş Kodu:SQ 762

    Uçuş Adı:YANGON - SINGAPUR
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-25T18:30:00
    Varış Tarih:2021-07-25T23:25:00
    Varış Havalimanı:SIN
    Kalkış Havalimanı:RGN
    Varış Havalimanı:Singapore
    Kalkış Havalimanı:Yangon
    Havayolu:Singapur Havayolları
    Uçuş Kodu:SQ 5021

    Uçuş Adı:SINGAPUR- ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-26T01:45:00
    Varış Tarih:2021-07-26T07:45:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:DOH
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Doha
    Havayolu:Singapur Havayolları
    Uçuş Kodu:SQ 392


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-519-myanmar.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 23.04.2024 22:53 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.