AMALFİ & SİCİLYA & MALTA Tur Programı
AMALFİ & SİCİLYA & MALTA340 € Değerindeki Turlar DAHİL

1.Gün                   İSTANBUL - NAPOLİ

Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Napoli’ye hareket. Varışımızın ardından karşılanma ve panoramik şehir turumuz için hareket. Turumuzda; XVI. Yy.’da yapılmış Kraliyet Sarayı, dünyanın en önemli gösterilerine sahne olan San Carlo Tiyatrosu, kafe ve mağazalarıyla ünlü Umberto 1 Galerisi, Roma’daki Pantheon’dan esinlenerek yapılan San Francesco Di Paolo Kilisesi, Plebiscito Meydanı, Angev’in Kalesi ve Napoli Limanı görülecek yerler arasındadır. Sonrasında Pompeii turumuz için hareket ediyoruz. Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei, M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağ’ının eteklerinde uzanır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmış. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, Fauna Evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer alıyor. Tur bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman.

 

2. Gün                  NAPOLİ - RAVELLO - POSİTANO - SORRENTO - PALERMO

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Amalfi Sahilleri turumuza Ravello, Positano ve Sorrento ile devam ediyoruz. UNESCO tarafından koruma altına alının bu şehirlerin begonvillerin süslediği dar sokaklarında limon bahçeleri ve eşsiz manzaralar eşliğinde yapacağımız turlarımızın ardından Napoli Limanı’na hareket ediyoruz. Akşam saatlerinde Sicilya Adası’na hareket eden feribotumuza binerek Palermo’ya geçeceğiz. Konaklama feribotta, kabinlerde.

 

3. Gün                  PALERMO

Palermo’ya varışımızın ardından kahvaltımızı alacağız ve sonrasında Palermo şehir turu için hareket edeceğiz. Yapacağımız panoramik şehir turunda   San Giovanni Katedrali, Politeama Meydanı, Palazzo Normanni, Quattro Canti Meydanı, Via Roma ve Via Liberta caddeleri görülecek olan yerler arasındadır. Turumuz tamamlandıktan sonra otelimize transfer ve serbest zaman.

 

4. Gün                 PALERMO - KATANYA

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Katanya’ya transfer oluyoruz. Varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turumuzda Duomo Katedrali, Fontana Dell’elefante, Piazza Universita ve Etna Caddesi görülecek yerler arasındadır. Sonrasında Siracusa gezisi için hareket edeceğiz. Tur bitiminde otelinize transfer ve serbest zaman. Konaklama otelimizde.

 

5. Gün                 KATANYA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Etna & Taormina gezisi. Etna Yanardağı’na çıkmak için öncelikle Nicolisi’den teleferiğe binip yüksekten manzaranın keyfini çıkaracağız. Bu turumuzda Etna’ya doğru ilerlerken bitki örtüsü ve manzarası ile bizi kucaklayan Etna Yanardağı’nın muhteşem fotoğraflarını çekme imkanını buluyoruz. Avrupa’nın en yüksek aktif volkanik dağına çıkarken yolumuz üzerinde olan 1800 metre yüksekliğindeki 2. krater Silvestri’yi göreceğiz. Üzerinde duman tüten kaya parçalarını hatıra olarak almayı unutmayın! Sonrasında Etna Yanardağı’nın lavlarından oluşmuş olan bölgede fotoğraf çekebileceğimiz bir sürü güzel manzara eşliğinde turumuza devam ediyoruz, buradan hareketle, Iyon Denizi’nin incisi ve Sicilya’nın en güzel kıyı kenti olan Taormina’ya hareket ediyoruz. Kıyaslanamaz güzellikteki manzarasına doyamayacağınız Tauro Dağı’nın eteğinde bulunan; sokak ve caddeleriyle, hediyelik eşya satan dükkanlarıyla çok beğeneceğiniz bu şirin kenti ziyaret ettikten sonra otelimize transfer ve serbest zaman.

 

6. Gün                 KATANYA - MALTA

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası havalimanına transfer oluyoruz. Yerel hava yolları tarifeli seferi ile Malta’ya uçuşumuz gerçekleşiyor. Malta’nın başkenti, 2018 yılı Avrupa kültür başkenti olarak seçilmiş Valetta’ya varışımızın ardından karşılanma ve panoramik şehir turumuz için hareket. Turumuzda; Valetta’nın sokaklarını keşfedip, barok tarzında yapılan ve ünlü ressam Caravaggio’nun resimlerine ev sahipliği yapan St.John Katedrali’ni ve St.John şövalyeleri tarafından yapılan, büyük Liman ve surlarla çevrilmiş olan 3 eski şehrin manzarasına sahip Barracca Bahçeleri’ni göreceğiz. Tur sonrasında otele transfer ve sonrasında serbest zaman.

 

7. Gün                 MALTA

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Malta’nın ikinci büyük adası olan Gozo Adası’na gezimizi düzenliyoruz. Feribot ile adaya varışımıza istinaden tam bir cennet adası olan Gozo’da ilk durağımız megalitik bir Neolitik tapınak kompleksi olan Ġgantija Tapınakları olacak. Bu tapınaklar Malta’nın Megalitik Tapınakları’nın ilk yapılanlarıdır. Buradaki ziyaretimizi tamamladıktan sonra, eski tarihte küçük bir şapel olan fakat günümüzde büyük bir Adak kilisesi olarak kullanılan Ta’Pinu kilisesini ziyaret edeceğiz.  Sonrasında alacağımız öğle yemeğimizin ardından feribot ile Malta Adası’na geri döneceğiz. Varışın ardından otele transfer ve serbest zaman.

8. Gün                  MALTA - İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile günümüze başladıktan sonra Mdina & Mosta gezisi. Kültürel ve dini hazineleriyle ziyaretçileri büyüleyen Mdina’nın tarihi 4000 yıl öncesine kadar gider.  Avrupa’nın en güzel antik sur şehri örneklerinden biri olan Mdina, Malta Adası’nın en eski yerleşim yeri. St.John Şövalyeleri adaya yerleşinceye kadar başkent olarak kullanılmıştı.  Mosta turumuz sırasında Roman Domus (Roma Villası) göreceğimiz yerler arasında. Tur sonrası rehberinizin belirteceği saatte havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.

Pompeii 45 Euro + Amalfi Sahilleri 60 Euro + Siracusa 60 Euro Etna & Taormina 85 Euro + Gozo 55 Euro + Mdina & Mosta 35 Euro

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul (IST) - Napoli (NAP) gidiş, Malta (MLA) - İstanbul (IST) dönüş parkurunda ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Yerel Havayolları ile Katanya (CTA) - Malta (MLA) parkurunda tek yön ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 3&4 yıldız otellerde 6 gece oda-kahvaltı konaklama
  • Napoli-Palermo arası feribot & 1 gece konaklama
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Özel otobüs ile tüm transferler
  • Panoramik Napoli, Pakermo, Katanya ve Valetta şehir gezileri
  • Pompeii gezisi (giriş dahil)
  • Amalfi Sahilleri gezisi
  • Siracusa gezisi
  • Etna & Taormina gezisi
  • Gozo gezisi (feribot dahil)
  • Mdina & Mosta gezisi
  • Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel ve turist şehir vergileri
  • TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Vize ücreti, servis bedeli
  • İç hat bağlantı bileti
  • Seyahat ve sağlık sigortası
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli
  • Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri
  • Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER


    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

     

    VİZE

    Umumi Pasaport                  ü            Vize gerekli                         

    Yeşil Pasaport                      û             Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu                û             Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

     

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

     

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

     

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

     

    SAĞLIK

    İtalya girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

     

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul                 Q            Napoli                    Â 2 sa 30 dk

    Valetta                   Q            İstanbul                 Â 2 sa 20 dk

     

    EKSTRA TURLAR

    &

    ETKİNLİKLER

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

     

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

     

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

     

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

     

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

     

    PARA BİRİMİ

    Avrupa para birimi Euro (EUR)’dur.

    Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

     

    SAAT DİLİMİ

    İtalya ve Malta Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir.

    Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İtalya’da 15:30’dur.

     

    TELEFON KULLANIMI

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

     

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

     

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    Bölgelere göre farklar gösteren İtalyan mutfağı, Akdeniz etkisinin katkıları ile dünyanın en zengin mutfakları arasında yer almaktadır. Taze domates, yeşillikler ve ülkeye özgü peynirlerle hazırlanan atıştırmalıklardan, muhteşem lezzette pizzalara, envaiçeşit soslarla yapılan makarnalardan, deniz ürünlerine kadar geniş bir seçenek sunuluyor.

     

    Malta mutfağı, genellikle domates, bal, zeytin ve diğer sebzeler gibi yerel olarak bulunan ürünler üzerine yoğunlaştığı için Akdeniz mutfağına benzerliğiyle dikkat çekmektedir.

    ELEKTRİK

    Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

     

    ALIŞVERİŞ

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.



    Uçuş Adı:İstanbul - Napoli
    Buluşma:2021-09-26T06:00:00
    Kalkış:2021-09-26T08:30:00
    Varış Tarih:2021-09-26T09:50:00
    Varış Havalimanı:NAP
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Naples
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1879

    Uçuş Adı:Malta - İstanbul
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-10-03T19:35:00
    Varış Tarih:2021-10-03T22:50:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:MLA
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Malta
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1454


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-517-amalfi-sicilya-malta.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 23:42 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.