PORTEKİZ&iSPANYA Tur Programı
Portekiz-İspanya340-€ Değerindeki Opsiyonel Tur Paketi Dahil

1.Gün                  İSTANBUL - LİZBON

Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Lizbon hareket. Varışımızın ardından karşılanma ve panoramik şehir turumuz için hareket. Turumuzda; Jeronimus Manastırı, Belem Kulesi, Kaşifler Anıtı,  Rossio & Praca Do Commercio Meydanları,  Av. Liberdade (Özgürlük Bulvarı), Marquez Pompal Meydanı ve şehrin tepesindeki Sao Jorge Kalesi görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Turumuz sonrasında otele transfer ve serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek bir İspanya klasiği olan Fado Şov Gecesi’ne (60 Euro yemekli / 75 Euro yemeksiz) katılabilirler. Gece sonunda otelimize dönüyoruz.

2. Gün                 LİZBON

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Sonrasında Sintra & Cascais & Estoril & Capo De Roca turumuz için hareket ediyoruz. Bir tepe üstüne kurulu ve masallara konu olan tarihi şehir Sintra’yı, Avrupa kıtasının batıdaki en uç noktası olan eşsiz manzarasıyla Cabo da Roca’yı, Atlantik kıyısındaki eski balıkçı kasabası Cascais’i ve Estoril’i göreceğiz. Turumuzun ardından otelimize transfer oluyoruz. Sonrasında serbest zaman.

3. Gün                 LİZBON - NAZARE - OBIDOS - PORTO

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Nazare & Obidos gezimiz için otelimizden ayrılıyoruz. Bu turumuzda öncelikle bir balıkçı köyü olan Nazare’yi geziyor, ardından Orta Çağ zamanında Portekiz kralının kraliçesine hediye ettiği Obidos şehrini tanıma fırsatı buluyoruz. Tur sonrası Porto’ya transferimiz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte gerçekleştireceğimiz panoramik şehir turumuzda Porto Katedrali, Tarihi Şarap Mahzenleri, Liberdade Meydanı, Batalha Meydanı, Tore dos Clerigos Kulesi, Riberia Bölgesi, Arrabida Köprüsü, Boa Vista, Don Luis köprüsü, Sao Francisco Kilisesi ve Borsa Binası, Sao Bento Tren göreceğimiz yerler arasındadır. Tur sonrası otelimize yerleşiyoruz ve ardından serbest zaman.

4. Gün                 PORTO

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Guimares & Braga gezisi. Küçük bir Orta Çağ şehri olan Guimares şehrini ve Guimares Kalesi’ni tanıdıktan sonra Braga’ya hareket ediyor ve burada Braga Katedrali, Bragança Dükleri’nin sarayını görüyoruz. Turumuz sonrasında otele transfer ve serbest zaman.

5. Gün                 PORTO - SANTIAGO de COMPOSTELA

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Santiado de Compostela’ya doğru yola çıkıyoruz. Varışı takiben gerçekleştirilecek panoramik turumuzda Obradorio Meydanı, Ravoy Sarayı, Paulo Coelho’nun Hac romanının zeminini oluşturan ve Avrupa’nın en önemli yürüyüş yollarından olan Aziz Yakub (St. James) Yolu ve Santiago de Compostela Katedrali görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında otele transfer ve serbest zaman.

6. Gün                 SANTIAGO de COMPOSTELA - GİJON - SANTANDER - BILBAO

Güne otelimizde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Gijon gezisi için hareket ediyoruz. Varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turumuzda; Palacio de Revillagigedo, yapımına 1946’da başlanan ve 1955’te yetimler için öğrenme merkezi olarak açılan ve günümüzde birkaç farklı kültür kurumuna ev sahipliği yapan muhteşem yapıdaki Laboral Ciudad de la Cultura (Universidad Laboral de Gijón)    ve Göçmen Annesi Anıtı görülecek yerler arasındadır. Buradan hareketle Santander gezimiz için yolculuğumuza devam ediyoruz. Şehrin kalbi olan meydanı Plaza Canadio, gotik mimarinin güzel bir örneği olan Santander Katedrali, 1909-1911 yılları arasında İspanyol Kraliyet Ailesi'ne ev sahipliği yapması için inşa edilen saray olan Palacio de la Magdalena bu gezideki ziyaret noktalarımız. Gezimizi tamamladıktan sonra Bilbao’ya transfer oluyoruz. Şehir turumuzda Hükümet Konağı, Belediye Binası, Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi, San Anton Kilisesi, Santiago Katedrali ve Guggenheim Müzesi göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer ve günümüzün kalanı serbest zaman.

7. Gün                 BILBAO

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz. Bu günümüzü San Sebastian & St.De La Luz & Biarritz gezisi ile değerlendiriyoruz. Öncelikle göz alıcı plajları ile büyüleyici şehir tarihi eserleri, caddeleri, kafeleri, restoranları ve özellikle deniz kenarında yer alan balık restoranları ile San Sebastian bize görülecek birçok alternatif sunuyor.  Ardından küçük kasabası Saint Jean De Luz'a hareket ediyoruz. Uzun ve pırıl pırıl kumsalları, sessiz ve sakinliği ile sizleri büyüleyecek olan kasaba her yıl düzenlenen onlarca etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Gezimiz ardından son etabımız olan Biscay Körfezi’nin dünyaca ünlü sahil kasabası Biarritz'a hareket ediyoruz. Sahil şeridi, müzeleri ve casinoları ile her zaman bir cazibe merkezi olmuş Biarritz'i gezdikten sonra Bilbao’ya geri dönüyoruz.

8. Gün                 BİLBAO - İSTANBUL

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile günümüze başladıktan sonra serbest zaman. Rehberinizin belirteceği saatte havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

 Havalimanı vergileri 
 3&4 yıldız otellerde 7 gece oda-kahvaltı konaklama
 Alan-otel-alan transferleri
 Özel otobüs ile tüm transferler
 Panoramik Lizbon, Porto, Santiago de Compostela ve Bilbao şehir gezileri
 Sintra & Cascais & Estoril & Capo De Roca gezisi
 Nazare & Obidos gezisi
 Guimares & Braga gezisi
 Gijon gezisi
 Santander gezisi
 San Sebastian & St.De La Luz & Biarritz gezisi
 Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
 Otel ve turist şehir vergileri
 TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası





Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

 Vize ücreti, servis bedeli 

 İç hat bağlantı bileti
 Seyahat ve sağlık sigortası
 Öğle ve akşam yemekleri
 Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları
 Yurt dışı çıkış harcı bedeli
 Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri
 Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)












Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport                              Vize gerekli                        

    Yeşil Pasaport                                  Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu                            Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK

    Portekiz girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul                            Lizbon                     5 sa 00 dk

    Bilbao                             İstanbul                    4 sa 00 dk

    EKSTRA TURLAR

    &

    ETKİNLİKLER

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir.

    3 Kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    Avrupa para birimi Euro (EUR)’dur.

    Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ

    Portekiz Türkiye’den yaz saat diliminde 4, kış saat diliminde 3 saat geridedir.

     İspanya Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir.

    Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken İspanya’da 15:30 , Portekiz’de 14:30 dur.

    TELEFON KULLANIMI

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz.  Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    Brezilya yerlileri, Afrika yerlileri, Avrupa ve Asya da ki sömürgelerinden pek çok lezzet öğrenmiş olan Portekizliler bu lezzetleri kendi mutfaklarına uyarlamışlardır. Pirinç, patates, ekmek, et ve deniz ürünleri mutfağın temelini oluşturmaktadır

    İspanyol mutfağı, İspanya istilalarının ve fetihlerinin gelenekleri değiştirerek yeni malzemeleri kullanıma sunduğu karmaşık bir tarihten türemiştir. Böylece, İspanya'nın mevcut ve eski mutfağı, eski ve yeni gelenekleri birleştirmektedir. Gazpacho çorbası, Fajita ve enfes atıştırmalık Tapas mutfağın önemli tatlarındandır.

    .

    ELEKTRİK

    Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    ALIŞVERİŞ

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.

    ÖNEMLİ NOTLAR

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Bin Rota sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    BinRota, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. BinRota, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Bin Rota sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.



    Uçuş Adı:İstanbul - Lizbon
    Buluşma:2021-09-26T05:00:00
    Kalkış:2021-09-26T07:35:00
    Varış Tarih:2021-09-26T10:30:00
    Varış Havalimanı:LIS
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Lisbon
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 1755

    Uçuş Adı:Bilbao-İstanbul
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-10-03T18:30:00
    Varış Tarih:2021-10-03T23:30:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:BIO
    Varış Havalimanı:Istanbul
    Kalkış Havalimanı:Bilbao
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 1318


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-516-portekizispanya.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 29.03.2024 15:36 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.