ORTA AVRUPA & ALMANYA Tur Programı
ORTA AVRUPA & ALMANYA480 € Değerindeki Turlar DAHİL

1.Gün               İSTANBUL - SALZBURG - MÜNİH - NURNBERG 

Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Salzburg’a hareket. Varışımızın ardından karşılanma ve panoramik şehir turumuz için hareket. Salzach Nehri'nin iki yakaya ayırdığı, klasik müziğin büyük ismi Mozart'ın şehrinde gerçekleştireceğimiz turumuzun ardından Münih’e transfer oluyoruz. Varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turumuzda Maximilian Caddesi, Marian Meydanı, Belediye Sarayı, rezidans, Bavyera Merkez Opera Binası, Frauenkirche, Peter Kilisesi ve Viktualienmarkt görülecek yerler arasındadır. Ardından Nürnberg’teki otelimize transfer oluyoruz. Oda dağılımı ve dinlenme için serbest zaman.

2. Gün              NURNBERG - LEIPZIG - DRESDEN - PRAG

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından panoramik şehir turumuz için hareket ediyoruz. St. Sebaldus Kilisesi, Schoner Brunnen Çeşmesi, Frauenkirche, Kasaplar Köprüsü ve Albert Durer'in evi görülecek en önemli noktalardır. Şehir turumuz sonrası Leipzig’e hareket ediyoruz. Varışımızın ardından yapacağımız turda; Eski Belediye Binası, Altstadt, Bach'ın çalıştığı kilise Tomaskirsche, Neueshathaus ve Rathause binası ve Halkların Savaş Anıtı diye adlandırılan Völkerschlacht Abidesi görülecek önemli noktalardır. Ardından günümüze Dresden’de yapacağımız tur ile devam ediyoruz. Dresden'e varışın ardından yapacağımız panoramik şehir turunda; Katedral, Zwinger Sarayı, Frauenkirche (Kadınlar Kilisesi) ve muhteşem müzeleri, Altmarkt Meydanı, Bruhl Terasi görülecek en önemli noktalardır. Arından Prag’a yolculuğumuz başlıyor. Prag’a varışımızı takiben panoramik şehir turu. Şehir turumuzda Küçük Mahalle, Charles IV. köprüsü, Eski şehir meydanı ve Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer. Akşam ise dileyen misafirlerimiz rehberiniz tarafından ekstraolarak düzenlenecek olan Vlatava Nehri Tekne Etkinliği’ne katılabilirler. Prag’ı ortadan ikiye bölen ve şehre hayat veren kanallarıyla meşhur Vltava Nehri üzerinde özel teknemizle açık büfe yemekli, canlı müzikli masal şehir Prag’ın gündüz ve gece görüntülerini seyredebilirsiniz. Tur bitiminde otelimize hareket ediyoruz. Ardından serbest zaman. 

3. Gün              PRAG

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Karlovy Vary turumuz için hareket ediyoruzXVII. ve XVIII. yy.’da Avrupa sosyetesinin ve devlet adamlarının uğrak şehri olan Karlovy Vary’nin eşsiz tabiatı içinde, yan yana inşa edilmiş onlarca muhteşem sarayı, Atatürk’ün 1918 de kaldığı oteli, Dvorak`ın Mozart`ın ,Göethe`nin Beethoven`ın, Rus Çarı Büyük Petro’nun ve Puşkin`in evlerini gördükten sonra 12 farklı suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Karlovy Vary gezimizin ardından Kutna Hora gezimiz için hareket ediyoruz. Çekya’nın Bohemya bölgesinde yer alan ve ulusal hazine olarak nitelendirilen şehirde Ortaçağ’a dayanan tarihi dokuya tanıklık ediyoruz. UNESCO tarafından 1995 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan bu güzel şehirde gerçekleştireceğimiz gezi esnasında Orta Avrupa’da bulunan en ünlü gotik kiliselerden biri olan ve inşaatına 1388 yılında başlanmış olan Aziz Barbara Kilisesi, Meryem Ana’nın Göğe Kabulü ve Yahya Kilisesi, Kemikli Kilise, şehir merkezi görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Prag’a dönüyoruz. Akşam programımızda ise arzu eden misafirlerimizin katılımıyla ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Orta Çağ Gecesi Etkinliği keyifli bir alternatif olarak yer alıyor. Bu etkinliğimizde, tarihi ve otantik restoranlarından birinde, ortaçağ dönemine ait kıyafetler giymiş müzisyenler, birbirinden güzel Çek kızlarının yaptığı ateş danslar eşliğinde ve aktörlerin muhteşem şovlarını izlerken aynı zamanda Çekya mutfağının tatlarını denemek ve çeklerin meşhur biralarından ve ev yapımı içeceklerden tatma fırsatı yakalayacaksınız. Bu keyifli akşamın sonunda katılımcı misafirlerimizle birlikte otelimize dönüyoruz ve serbest zaman.

4. Gün              PRAG - CESKY KRUMLOV - VİYANA

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Viyana güzergahımız üzerinde gerçekleştireceğimiz Cesky Krumlov turu için hareket ediyoruz. Vltava Nehri’nin kıvrımları içerisinde bir ada gibi gözüken Cesky Krumlov; evleri, sokakları ve kalesi ile sizi Orta Çağ’a geri götürecek. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra Viyana yolculuğumuza devam ediyoruz. Varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turu esnasında esnasında Opera, Üniversite, Parlemento Binası, Tiyatro, Prater, Holfburg ve Müzeler bölgesi görülecek yerler arasındadır. Sonrasında Baden, Schonbrunn Sarayı Bahçesi, Belvedere Sarayı Bahçesi ve Hundertwasser Evi’ni göreceğimiz Wienerwald gezisi. Viyana’nın muhteşem ormanlarından geçerek ilk durağımız, Beethoven'in 9. Senfonisi'ni bestelediği kaplıcalar ve tabiat şehri Baden olacak. Ardından Schönbrunn Sarayı Bahçesi’ni geziyor ve bir sonraki durağımız olan Belvedere Sarayı Bahçesi’ni görüyoruz. Gezimizin son ziyaret noktası Hundertwasser Evi olacak. Friedensreich Hundertwasser tarafından tasarlanan ve Avusturya’nın bu rengarenk evlerinin bulundukları mahalleyi ziyaret ettikten sonra otelimize transfer oluyoruz. Akşam programımız ise ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Grinzing Meyhaneleri Etkinliği. Bu etkinliğimize doğru yol alırken, şehrin en hâkim tepesi Kahlenberg’yi ziyaret ediyoruz. Sonrasında Viyana’nın eğlence merkezi olan Grinzing tepelerine çıkarak, bölgenin en popüler restoranlarından birinde kemanlar, akordeonlar, Viyana şarkıları eşliğinde unutulmaz saatler geçireceksiniz. Otantik bir Grinzing tavernasında pane edilmiş enfes schnitzellerimiz yöresel giysileri ile servis yapılmaktadır. Akordeon ve keman eşliğinde Grinzinger Heurige içeceklerinin ikram edildiği muhteşem bir gece geçireceksiniz. Bu keyifli akşamın sonunda katılımcı misafirlerimizle birlikte otelimize dönüyoruz ve serbest zaman.

5. Gün                 VİYANA - BRATİSLAVA - BUDAPEŞTE

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Macaristan’a, Budapeşte’ye doğru yola çıkıyoruz ve fakat güzergâhımız üzerinden Orta Avrupa coğrafyasının bir başka güzel ülkesi olan Slovakya’nın çekici şehri Bratislava ilk durağımız. Orta Avrupa’nın en zengin başkentlerinden olan Bratislava şehir turumuzda; Bratislava nehir kıyıları, Bratislava Kalesi, St.Martin katedrali, eski şehir merkezi, Parlamento, Slovak Devlet Tiyatro Binası ve Mozart’ın 6 yaşında konser verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında Budapeşte’ye doğru yolculuğumuz kaldığı yerden devam ediyor. Tuna Nehri’nin Buda ve Peşte olarak ayırdığı bu güzel şehre varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik şehir turumuzda, Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Opera, Kahramanlar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Akşam programımızda ise arzu eden misafirlerimizin katılımıyla ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Tuna Nehri Tekne Etkinliği keyifli bir alternatif olarak yer alıyor. Bu etkinliğimizde, dünyanın en görkemli nehirlerinden biri olan Tuna Nehri üzerinde tekne turumuzu yaparken meşrubat veya içki ikramı. Avrupa’nın en güzel gece aydınlatmalarının yapıldığı Budapeşte’de Buda ve Peşte yakalarını en güzel açılardan fotoğraflama fırsatı bulacaksınız. Bu keyifli akşamın sonunda katılımcı misafirlerimizle birlikte otelimize dönüyoruz ve serbest zaman.

6. Gün                 BUDAPEŞTE

Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başladıktan sonra Esztergom & Visegrad & Szentendre gezisi bizleri bekliyor. Bu turumuzda Türk tarihinde önemli stratejik öneme sahip olan Esztergom Kalesi ve Macar Katolik Kilisesi’nin merkezi olan Esztergom Bazilikası’nı geziyoruz. Esztergom sonrası Vişegrad kasabasin’da Rönesans atmosferini yansıtan bir mekânda öğle yemeğini alıyoruz. Yemek sonrası Szentendre Artistler Köyü’ne gidiyoruz. Macaristan’ın tüm hediyelik eşyalarını uygun fiyatlarla alma imkanına sahip olacağınız. Szentendre‘de gerçekleştireceğimiz çevre gezisi ve serbest zaman sonrasında Budapeşte’ye dönüyoruz. Akşam programımız ise ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Macar Folkloru ve Çigan Gecesi Etkinliği. Bu etkinliğimize doğru yol alırken, şehrin en hâkim tepesi Kahlenbergi’yi ziyaret ediyoruz. Sonrasında Viyana’nın eğlence merkezi olan Grinzing tepelerine çıkarak, bölgenin en popüler restoranlarından birinde kemanlar, akordeonlar, Viyana şarkıları eşliğinde unutulmaz saatler geçireceksiniz. Otantik bir Grinzing tavernasında pane edilmiş enfes schnitzellerimiz yöresel giysileri ile servis yapılmaktadır. Akordeon ve keman eşliğinde Grinzinger Heurige içeceklerinin ikram edildiği muhteşem bir gece geçireceksiniz. Bu keyifli akşamın sonunda katılımcı misafirlerimizle birlikte otelimize dönüyoruz ve serbest zaman.

7. Gün                 BUDAPEŞTE - GRAZ

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından Slav dillerine Çamurlu göl anlamına gelen Balaton Gölü gezisi için hareket ediyoruz. Graz yolu üzerine vereceğimiz bu keyifli doğa molası sonrası yolculuğumuz kaldığı yerden devam ediyor. Varışımızı takiben gerçekleştirilecek panoramik turumuzda Burgtor, Dom Kilisesi, Hauptplatz, belediye sarayı, Mur Nehri ve Schulssberg görülecek yerlerden bazılarıdır. Sonrasında otelimize transfer oluyoruz ve sonrasında serbest zaman.

8. Gün              GRAZ - İSTANBUL 

Otelimizde alacağımız kahvaltı ile günümüze başladıktan sonra Maribor & Ptuj gezimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından rehberinizin belirteceği saatte havalimanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.

Münih 50 Euro + Leipzig 35 Euro + Dresden 60 Euro + Karlovy Vary 45 Euro

Kutna Hora 50 Euro + Cesky Krumlov 30 Euro + Bratislava 30 Euro

Esztergom & Visegrad & Szentendre 60 Euro + Balaton Gölü 40 Euro + Wienerwald 50 Euro   Maribor & Ptuj 30 Euro

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul (IST) - Salzburg (SZG) gidiş, Graz (GRZ) - İstanbul (IST) dönüş parkurunda ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • 3&4 yıldız otellerde 7 gece oda-kahvaltı konaklama
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Özel otobüs ile tüm transferler
  • Panoramik Salzburg, Nürnberg, Prag, Viyana, Budapeşte ve Graz şehir gezileri
  • Münih gezisi
  • Leipzig gezisi
  • Dresden gezisi
  • Karlovy Vary gezisi
  • Kutna Hora gezisi
  • Cesky Krumlov gezisi
  • Wienerwald gezisi (girişler dahil)
  • Bratislava Gezisi
  • Esztergom & Visegrad & Szentendre gezisi (öğle yemeği dahil)
  • Balaton Gölü gezisi
  • Maribor & Ptuj gezisi (12.Haziran.2021 hareketli turda hariç)
  • Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel ve turist şehir vergileri
  • TURSAB zorunlu mesleki sorumluluk sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

û    Vize ücreti, servis bedeli 

û    İç hat bağlantı bileti

û    Seyahat ve sağlık sigortası

û    Öğle ve akşam yemekleri

û    Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları

û    Yurt dışı çıkış harcı bedeli

û    Fiyata dahil hizmetlerde belirtilmemiş müze ve ören yerleri girişleri

û    Şoför tipleri 5-10 Euro / kişibaşı (isteğe bağlı)



Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR & ÖNEMLİ BİLGİLER


    KATILIM ŞARTI

    Bu gezimiz, en az 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur başlangıcının 20 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle iptal edilen tur, acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.

    VİZE

    Umumi Pasaport                                  Vize gerekli                              

    Yeşil Pasaport                                        Vize gerekli değil

    Hizmet Pasaportu                                Vize gerekli değil

    Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli ve 10 yıldan eski olmayan pasaportunuzun olması gerekmektedir.

    Vize gereken destinasyonlarda, vize başvurusu için acentenizin tarafınıza ileteceği “Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

    Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribata uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir. 

    18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

    SAĞLIK

    Almanya girişinde herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgenin iyi restoranlarında ve otellerde alınacak yemeklerde, sağlığınızı tehdit edecek bir sorun ile karşılaşılacağını düşünmüyoruz. Buna karşın grupla birlikte olmadığınız anlarda yeme içme konusunda dikkatli olmanızı, kesinlikle kapalı şişe suyu tüketmenizi, buz, süt ve süt ürünlerinden kaçınmanızı, iyi pişirildiğine emin olduğunuz et ve balık ürünleri tüketmenizi, meyve konusunda muz, ananas gibi kabuğu soyulabilen meyveler yemenizi öneriyoruz.

    UÇUŞ SÜRELERİ

    İstanbul                                Münih                       2 sa 45 dk

    Graz                                     İstanbul                    2 sa 20 dk

    EKSTRA TURLAR 

    &

    ETKİNLİKLER

    Ekstra turlar ve Etkinlikler, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmekte olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra tur / etkinlik fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca ekstra turların / etkinliklerin günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki müze, ören yerlerinin veya mekânın açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

    KONAKLAMA

    Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’lerden fazla mesafede kullanılabilir. 

    3 kişilik odalar, otellerin uygunluğuna göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye sunulan yatak, standart yataklardan küçük olabilir. 3 kişilik odalar 1 büyük yatak ve 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar, açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için katılımcı 3. kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 

    Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan ve fiyatlandırma bölümünde belirtilen yaş grubuna uyan tek (1) çocuk için geçerlidir.

    Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup, gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

    PARA BİRİMİ

    Avrupa para birimi Euro (EUR)’dur.

    Yanınızda Euro (EUR) bulundurmanızda fayda vardır.

    SAAT DİLİMİ

    Almanya, Avusturya, Çekya ve Macaristan Türkiye’den yaz saat diliminde 3, kış saat diliminde 2 saat geridedir.

    Örneğin, yazın Türkiye’de saat 18:30 iken Almanya’da 15:30’dur.

    TELEFON KULLANIMI

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    KIYAFET VE GEREKLİ EŞYALAR

    Yaz sezonunda gidilecekse kolayca giyilip çıkarılabilecek t-shirt, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar, şort, rahat yürüyüş ayakkabıları, akşamları için ince bir mont ve ince bir kazak almanızı öneririz. Bunun dışında; şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz. Kış döneminde ise, rahat hareket edebileceğiniz ve sizi sıcak tutacak giysiler öneririz.

    YEMEK KÜLTÜRÜ

    Alman yemek kültürü denildiğinde ilk akla pastalar, patatesler ve tabii ki bira gelmektedir. Et ve sebze çeşitliliği çok olan bu kültürde bira ve şarap çeşitliliği de oldukça fazladır.

    Avusturya mutfağındaki lezzet ve malzemeler büyük ölçüde Avusturya-Macaristan İmparatorluğundan aktarılmıştır. En bilinen yemeği şinitzel olup, et yemekleri ağırlıklıdır. 

    Çekya mutfağı etrafındaki bütün ülkelerden etkilenmiş olup tam bir Orta Avrupa sentezidir.

    Dünyanın en önemli mutfakları arasında gösterilen Macar mutfağı oldukça renkli ve zengindir. Et yemekleri yaygın olup, taze kesilmiş ev makarnası da mutfağın önemli bir öğesidir. Macar milli  yemeği kabul edilen “Gulaş” en çok bilinen lezzetlerdendir.  

    ELEKTRİK

    Elektrik prizleri Türkiye ile aynıdır.

    ALIŞVERİŞ

    Şehir merkezlerinde bulunan alışveriş merkezleri ve hediyelik eşya satan küçük tezgahlardan alışveriş imkânı bulunmaktadır.



    Uçuş Adı:İstanbul - Salzburg
    Buluşma:2021-08-21T05:55:00
    Kalkış:2021-08-21T08:25:00
    Varış Tarih:2021-08-21T10:05:00
    Varış Havalimanı:SZG
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Salzburg
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1381

    Uçuş Adı:Graz - İstanbul
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-08-28T20:05:00
    Varış Tarih:2021-08-28T23:25:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:GRZ
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Graz
    Havayolu:THY
    Uçuş Kodu:TK1460


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-515-orta-avrupa-almanya.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 15:04 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.