BAŞTAN BAŞA ÜRDÜN Tur Programı
BAŞTAN BAŞA ÜRDÜNLarge Paket (Opsiyonel)

1.Gün:  İSTANBUL – AMMAN

(Havalimanı buluşma saati hareket gününden önceki gece olacaktır.) Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Amman uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Amman’a varışımızı takiben alandan otelimize transfer oluyor ve otelde kahvaltımızı alacağız. Kahvaltı sonrası Amman şehir turumuzu yapıyoruz.  Ürdün’ün modern başkenti, tarihte Roma gibi 7 tepe üzerine kurulmuş olup günümüzde en az 19 tepeyi kaplamış Amman’da şehir turumuza başlıyoruz. Karşıtlıkların, modern ve eskinin karışımı olan şehirde altı bin kişilik kapasitesi ile kültür ve sanat etkinlikleri için de hala kullanılmakta olan Roma Tiyatrosu, Amman’ı oluşturan 7 tepeden birisinde bulunan Amman kalesi, eski kent kalıntılarından oluşan Umayyad  Sarayı ve Ulusal Müze göreceğimiz yerler arasındadır. Opsiyonel olarak düzenlenecek 6500 yıllık tarihe sahip, M.S. 749 yılında depremde yüzyıllarca toprak altında kalan Antik kent Jerash turumuza katılabilirsiniz. Turumuzun ardından otele transfer ve konaklama otelimizde.

Jerash Turu

2.Gün:  AMMAN – ÖLÜ DENİZ- MABADANEBO DAĞI

Kahvaltının ardından, serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan öğle yemekli Madaba, Nebo Dağı ve Ölü Deniz turumuza katılabilirler. Arava Vadisi boyunca dünyanın en düşük noktasına doğru (Ölü Deniz seviyesinden yaklaşık 410 metre, yaklaşık 1306 metre deniz seviyesi) hareket ediyoruz. Ardından Hz. Musa’nın kutsal toprakları ilk gördüğü yer olduğu düşünülen Nebo Dağı’nı göreceğiz. Sonrasında; Filistin’i uzaklardan görebileceğimiz ve mozaikleri ile ünlü olan Mabada’ya doğru hareket ediyoruz. Hz. Musa’nın kutsal toprakları ilk gördüğü yer olduğu düşünülen Nebo Dağı’nı göreceğiz. Son durağımız ise Filistin’i uzaklardan görebileceğimiz Madaba’yı keşfetmek olacak.  Tur bitimi otelimize transfer. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Akşam etkinliği olan yemekli Folklor Şovuna katılabilir. Turumuzun ardından otele dönüş ve konaklama otelimizde.

Mabada – Nebo Dağı – Ölü Deniz ( Yüzme & Yemek dahil ) Turu

Akşam Etkinliği: Folklor gösterisi (Akşam yemeği dahil)

3.Gün:  AMMAN – AKABE

Kahvaltının ardından Akabe’ye transfer oluyoruz. Akabe’ye varışımıza istinaden panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz ve ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan öğle yemekli Glas Boat (Cam Tekne) turumuza katılabilirler. Kızıldeniz’in berrak sularında açılırken cam tabanlı teknemizden Kızıldeniz'de bulunan resifleri,  mercan kayalıklarını ve birçok çeşit balıkları görme fırsatı bulacağız. Ayrıca isteyen misafirlerimiz için şnorkel ile yüzebilirler. Öğlen yemeğimizi turumuz dâhilinde alacağız. Tur bitiminde otele transfer. Dileyen misafirlerimiz Akşam etkinliği olan ve akşam yemekli olarak düzenlenecek Rakkase dans şovuna katılabilir. Turumuzun ardından otele dönüş ve konaklama otelimizde.

Akşam Etkinliği: Rakkase Dans Şovu ( Akşam yemeği dahil )

Glas Boat (Cam Tekne) Turu (Öğle yemekli

4.Gün:  AKABE

Kahvaltının ardından serbest zaman.  Dileyen misafirlerimiz ile opsiyonel olarak düzenleyeceğimiz öğle yemekli Petra & Wadi Rum turunu yapıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan, Dünya’nın 7 harikasından biri olarak seçilen, MÖ 400 ve MS 106 yılları arasında Nebati Krallığı’na başkentlik yapmış Petra Antik Şehri turumuza başlıyoruz.  Pembe, kırmızı, sarı ve turuncu kayaların renginden dolayı “Pembe Şehir” olarak da bilinen şehirde Al-Khazneh (Hazine), Roma tiyatrosu, Kral mezarlarını gördükten sonra öğle yemeğimizi alıyoruz. Ardından Ürdün’ün en büyük vadisi Rum Vadisine hareket ediyoruz. 74000 hektarlık alanda pembe kum ve eşsiz doğa oluşumların göreceğimiz Rum Vadisinde araçlar ile safari turu yapacağız. Tur sonrası otelimize hareket ediyoruz. Rehberimizin belirleyeceği transfer saatine kadar odalarımızda dinleneceğiz.

Tüm gün Petra & Wadi Rum turu (öğle ve akşam yemekli)

5.Gün:  AKABE-İSTANBUL

Türk havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a hareket edeceğiz. İstanbul Havalimanı’na varıyoruz. Bir sonraki keşfinizde buluşmak dileğiyle…

Mabada – Nebo Dağı – Ölü Deniz Turu

 $   105,00

Tüm gün Petra & Wadi Rum turu

 $   250,00

 

 

Toplam

$  355,00

355 $ Yerine 320 $

**** Ekstra turlar minimum 20  kişinin katılması halinde gerçekleştirilecektir*****

Ektsra tur paketi satışı tur esnasında rehber tarafından yapılacaktır.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk Havayolları ile İstanbul – Amman/ Akabe - İstanbul gidiş ve dönüş ekonomi sınıfı uçak biletleri ve vergileri
  • Havalimanı ve otel vergileri
  • Varış günü otelde veya yerel restoranda sabah kahvaltısı
  • Amman ve Akabe’de seçilen otel kategorisinde 4 gece oda-kahvaltı konaklamalar
  • Amman ve Akabe şehir turları
  • Amman şehir turu
  • Türkçe rehberlik hizmeti (Rehberimizin İstanbul’dan itibaren tur boyunca misafirlerimiz ile birlikte olacak)


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 50TL )
  • Ekstra (Opsiyonel) Turlar ve paketler
  • Yemeklerde alınacak içecekler
  • Seyahat sigortası
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Kişisel harcamalar
  • Bahşişler


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Ürdün’e girişlerde Türk vatandaşlarına herhangi bir aşı zorunluluğu bulunmamaktadır. Bölgelerin iyi restoranlarında ve otellerde yiyeceğimiz öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyecek bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyoruz. Gezi boyunca musluk suyu içmemenizi yalnızca ilk kez sizin tarafınızdan açılacak şişe suyu tüketmenizi öneriyoruz.

    Vize Bilgileri

    Ürdün Türk vatandaşlarına vize uygulamamaktadır. Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır Boykot Yasası gereği, pasaportlarında İsrail’e giriş-çıkış damgası bulunan kişilerin ülkeye girişlerine izin verilmemektedir.

    Uçuş Süreleri

    İstanbul - Amman ve Akabe - İstanbul arası yaklaşık 2 saat 30 dakikadır.

    Para Birimi

    Ürdün’ün para birimi Ürdün Dinarı’dır.

    Saat Dilimi

    Ürdün Türkiye’den 1 saat geridedir. GMT +2

    Telefon Kullanımı

    Cep telefonu hattınız uluslararası aramalara (roaming) açık ise kullanılmaktadır.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, pamuklu pantolonlar , rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşam- ları için ince bir mont ya da hırka almanızı öneririz. Sentetik olmayan ve pamuklu kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz. Yağmur ihtimaline karşı bir yağmurluk ve şemsiye de getirebilirsiniz. Bunun dışında şap- ka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Ürdün mutfağı Arap mutfağına dolayısıyla bizim lezzetlerimize yakındır. Turumuz tam pansiyondur ve yenecek yemeklerde damak zevkinize uygunluğu siz de fark edeceksiniz.

    Elektrik

    Elektrik 220 volttur ve ülkede prizler genellikle C ve F tipidir. Örnekle- rini http://www.iec.ch/worldplugs/typeC.htm ve http://www.iec.ch/worldplugs/typeF.htm adreslerinden görebilirsiniz.

    Alışveriş

    Ürdün’de bir Ortadoğu ülkesinde ne ararsanız bulabilirsiniz. Çarşılar ve pazarlar bu ülkede de el yapımı eşyalardan mücevhere geniş bir skala sunmaktadır. Ayrıca Ölüdeniz’de üretilen kremler çok meşhurdur



    Uçuş Adı:ISTANBUL - AMMAN
    Buluşma:2021-06-16T22:00:00
    Kalkış:2021-06-17T01:45:00
    Varış Tarih:2021-06-17T03:05:00
    Varış Havalimanı:AMM
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Amman
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 814

    Uçuş Adı:AKABE - ISTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-06-21T04:05:00
    Varış Tarih:2021-06-21T07:40:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:AQJ
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Aqaba
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 819


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-475-bastan-basa-urdun.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 19.04.2024 19:09 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.