NEPAL HİNDİSTAN Tur Programı
NEPAL & HİNDİSTAN TURU

1.Gün   İSTANBUL – KATMANDU

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşuyoruz. Türk Hava Yolları’na ait TK 726 sefer sayılı uçak ile Nepal’in başkenti Katmandu’ya hareket ediyoruz. Yeni güne uçakta giriyoruz.

 

2. Gün                  KATMANDU

Yerel saat ile sabah Katmandu’ya varışımızın ardından şehir merkezine hareket edeceğiz ve ardından panoramik  şehir turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Saray Meydanı olarak bilinen Durbar Meydanı. Bu meydanda UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiş bir çok bina ve tapınağı göre imkanına sahip olacak ve mimarisine hayranlık duyacağız. Ardından Maymun Tapınağı da olarak bilinen, Budistlere ait Swyambhunath Tapınağını ziyaret edeceğiz. İçinde yüzlerle maymun bulunan tapınaktan şehrin panoramik manzarasını da görebileceğiz. Daha sonra Saray Meydanı olan Patan  “Güzel Sanatlar Şehri” olarak anılan meydanı geziyoruz. Gezimizi tamamladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

3. Gün                  KATMANDU

Kahvaltıdan sonra Katmandu’yu keşfetmeye devam ediyoruz. İlk olarak 1600 yıl önce Bagmati nehrinin kıyısında yapılan ve Tanrı Shiva’ya adanan Pashupatinath Tapınağını ziyaret ediyoruz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış tapınak gezimiz sonrası 100 metre çapı ve 40 metre yüksekliği ile Dünyanın en büyük Stupalarından (Stupa içine girilemeyen Budist Tapınağı anlamına gelir) biri olan da bilinen Bouddhanath Stupa’sını ziyaret edeceğiz. Sonrasında yüzyıllarca büyüsünü kaybetmemiş olan Bhaktapur Durbar meydanını gezip ara sokaklarda yürüyerek kendimizi adeta 17. yüzyılda Nepal Malla döneminde hissedeceğiz. Akşam yemeğimiz ve konaklama otelimizde.

 

4. Gün                  KATMANDU – DELHİ - AGRA

Kahvaltının ardından Delhi uçumuz için havaalanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Delhi’ye uçuş. Varışta Agra’ya yolculuğumuz başlıyor. Varışımızın ardından otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde. Akşam yemeği sonrası  dileyen misafirlerimiz Akşam Etkinliği olan Mohabbat Taj Show’na (70-USD Kişi Başı - Gold Class) katılabilirler. Bu turumuzda Şah Cihan’ın,  eşi kraliçe Mumtaz Mahal’e olan dillere destan aşkını ve eşi için yaptırdığı mimari harikası Taj Mahal’in hikayesini anlatan müzikal tiyatro gösterisiyle eşsiz anlar yaşayabilirsiniz. Konaklama otelimizde.

 

5. Gün                 AGRA – FATEHPUR SİKRİ - JAİPUR

Kahvaltının ardından Agra Kalesi gezimiz için hareket ediyoruz. Şah Cihan, yaşamının son günlerinde büyük oğlu Âlemgir tarafından buraya hapsedilmiş ve ömrünün son 8 yılını onu tüm dünyada ölümsüz kılacak Tac Mahal manzaralı odasında geçirmiştir. Kale gezimizin sonrası dünyada aşk için dikilmiş en büyük ve en güzel anıt olarak kabul edilen, İmparator  Şah Cihan’ın büyük bir aşkla sevdiği ve doğum sırasında kaybettiği eşi Mümtaz Banu Begüm anısına yaptırdığı, Dünyanın Yedi Harika’sından birisi olan Tac Mahal oluyor. Yapımında 21 yıl boyunca 22 bin işçinin çalıştığı, parlak, ince mavi damarları olan beyaz mermerin taşınmasında 1000 filin kullanıldığı bu yapıda Osmanlı etkisi de bulunmaktadır. Ana kubbe İsmail Efendi tarafından tasarlanmış, genel tasarımda üstad İsa'nın yardımı bulunmuştur. İçinde ve dışındaki işlemelerde Kuran’dan birçok ayet de bulunduğu yapı; kubbesi ve dört köşesindeki minareleriyle, hangi yönden bakarsanız bakın simetriktir. Gün doğumda pembe, öğlen beyaz, ay ışığında altınımsı renge bürünen Tac Mahal bu özelliği ile Mümtaz Mahal’in his değişikliklerini yansıtmaktadır. Sonrasında Agra’nın 40 km batısında bulunan, Zafer Şehri" anlamına gelen ve İmparator Akbar’ın 1569 yılında oğlunun doğumu şerefine yaptırdığı sarayları, camileri ve kaleleri ve yapımından 14 yıl sonra politik sebeplerden ötürü terk edilen çöl şehir Fatehpur Sirki mimari yapısını ziyaret edeceğiz. Diwan-ı am, Diwan-ı Khas , Pachisi, Jodha Bai Sarayı, Mariam Sarayı veya Altın Oda (Sunehra Makan), Birbal Sarayı, Rüzgâr Sarayı (Hawa Mahal), Panch Mahal göreceğimiz yerler  arasında. Tur bitimi Jaipur’a hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

6. Gün                 JAİPUR

Kahvaltımızın ardından Jaipur’un 11 kilometre dışında bulunan, Maota gölünün üzerinden tepelere yükselen 1639 yılından beri hiç restore edilmemiş,  Rajput Mimarisinin essiz bir örneği olan,  kraliyet salonlarının muazzam el içliliğine tanıklık edeceğimiz Amber Kalesi’ni ziyaret gideceğiz. Bu meşhur kalenin bulunduğu tepeye jeepler ile çıkacağız. Kale gezimizin ardından Rajasthan eyaletinin en büyük aynı zamanda merkezi şehri Jaipur’daki gezimize devam edip,  Moğol tarzlarından esinlenerek inşa edilmiş, muhteşem koleksiyona sahip bugün müze olarak kullanılan Maharaja Şehir Sarayını ve hemen yanında yer alan astrolojik ve astronomik gözlemevi Jantar Mantarı ziyaret ediyoruz. Sonrasında rengarenk Hindistan'a şahit olacağınız Johari, Bapu ve Nehru pazarlarından birini görüp otele transfer olacağız. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

7. Gün                 JAİPUR – DELHİ - VARANASİ

Kahvaltımızın ardından özel aracımızla Delhi’de bulunan havaalanına transfer olacağız. Havalimanına varış ile birlikte Varanasi uçuşumuz için check in ve bagaj işlemlerimiz tamamlıyoruz sonrasında  Varanasi uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Varışımız ile birlikte otelimize transferimizi gerçekleştireceğiz. Check in (standart check in zamanı 15:00’dir. Odalar müsaitse check in işlemi daha erken yapılacak)  ve yerleşme sonrası Geleneksel Hint ayinlerini izlemek için otelden hareket edeceğiz. Gün batışında Ganj Nehrini ziyaretimizde tekrar hayata döneceğine inanılan ölülerin yakılışını ve davullar eşliğinde gerçekleştirilen seremonileri izlerken kelimenin tam anlamıyla eşsiz bir deneyim yaşayacağız.  Bu benzersiz deneyim sonrası otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

(Uçuş müsaitliğine göre ara parkur uçuş değişikliği yapılabilir)

 

8. Gün                  VARANASİ - DELHİ

Sabahın erken saatlerinde geleneksel Hint ayinlerini izlemek için otelimizden ayrılacağız. Gün doğuşunda Ganj Nehrini ziyaretimizde tekrar hayata döneceğine inanılan ölülerin yakılışını ve davullar eşliğinde gerçekleştirilen seremonileri izlerken kelimenin tam anlamıyla eşsiz bir deneyim yaşayacağız. Ardından Kashi Wishwanath , Banaras Hindu Üniversitesi ve Bharat Mata Tapınağını ziyaret etmek için yola çıkıyoruz. Gezimiz sonrası  otelimize kahvaltımızı almak için dönüyoruz. Serbest zamanın ardından havaalanına transferimizi gerçekleştireceğiz..  Yerel Havayolları ile  Delhi’ye uçuş. Varışta Otele transfer. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

9. Gün                  DELHİ

Kahvaltının ardından tarih boyunca pek çok hanedanlığın hüküm sürdüğü, anıtları ve mimarisi ile zengin bir şehir olmasının yanı sıra, beş yüz yıldan beri Yamuna nehri kıyısında yer alan ve sayısız şehrin doğup yok olduğu büyük bir anakent ve mezarlıklar şehri olan Delhi’yi keşfedeceğiz. Gezimizin ilk bölümünde Eski Delhi var. Şah Cihan tarafından kırmızı kum taşından sekizgen şeklinde yaptırılan Kırmızı Kale’nin önünden geçecek ve Hindistan’ın en büyük camisi olan Cuma Camisi’ni görecek ve Mahatma Gandhi’nin anıt mezarını ziyaret ettikten sonra geleneksel çek çekler ile kısa bir tur yapıyoruz.  Yeni Delhi turumuzda Zafer Kulesi (Qutub Minar), Birinci Dünya Savaşı Anıtı India Gate, Başkanlık Sarayı, Parlamento, Hükümet Binalarını ve Sikh Tapınağını görüp otelimize döneceğiz. Akşam yemeğimiz otelde. Akşamüzeri dileyen misafirlerimiz  akşam etkinliği olarak Bollywood Şovu’a (65-$ / Kişi Başı (Bronze Class) katılabilir. Renkli ve çoşkulu bu gösterinin ardından otelimize döneceğiz.

 

10. Gün                               DELHİ - İSTANBUL

Sabah erken havaalanına transfer oluyoruz. Türk Havayollarının TK-717 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul Havalimanına varış ve turumuzun sonu. Bir dahaki keşfinizde buluşmak üzere ..

Mohabbat Taj Show 70 Usd (Altın Sınıfı)

Bollywood Show- Kingdom of Dreams 65 Usd (Bronz Sınıfı)


Kalkış Yerleri:
PROGRAM
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Türk  Havayolları Tarifeli seferi ile İstanbul - Kathmandu gidiş / İstanbul - Delhi dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti
  • Havalimanı vergileri
  • Kathmandu – Delhi uçuşu ve vergileri
  • Delhi – Varanasi uçuşu ve vergileri
  • Varanasi – Delhi  uçuşu ve vergileri
  • 5* Otellerde kahvaltı dahil konaklamalar
  • Programda belirtilen Tüm akşam yemekleri
  • Programda belirtilen tüm geziler
  • Taj Mahal gezisi  giriş ücreti
  • Amber Kalesi’ne giriş ücretleri
  • Agra Kalesi giriş ücretleri
  • Ganj Nehri turu
  • Swyambhunath Tapınağını turu
  • Delhi’de geleneksek çek çekler ile tur
  • Havalimanı – Otel – Havalimanı arası transferler,
  • Türkçe Rehberlik Hizmeti 


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Yurtdışı çıkış fonu ( 50TL )
  • Hindistan ve Nepal Vize Ücretleri  (Yeşil pasaportta da vize gerekmektedir)
  • Öğle Yemekleri
  • Yemeklerde alınan içecekler
  • Seyahat Sigortası
  • Bahşişler
  • Kişisel harcamalar


Kalkış Yerleri
    Notlar

    SIKÇA SORULAN SORULAR


    Sağlık

    Düzenli ilaç kullananların, ihtiyaçtan daha fazla ilacı yanlarında getirmeleri önerilmektedir. Çünkü ülkede her türlü ilaç bulunamıyor. Bunun yanı sıra ciddi bir sağlık sorununuz varsa (kalp, tansiyon, şeker vs.) doktorunuz tarafından imzalı bir belgeyi yanınızda bulundurmanız yararlı olacaktır. Ayrıca çeşme suyu içmemeniz, ilk defa sizin açacağınız kapalı şişe su içmenizi öneririz.

    Vize Bilgileri

    Hindistan ve Nepal tüm pasaportlara vize uygulamaktadır. Hindistan vizesi için şahsi olarak konsolosluğa gidilmesi gerekiyor. Nepal vizesini hem konsolosluktan hem de havalimanından alabilirsiniz

    Uçuş Süreleri

    İstanbul – Katmandu: 6 saat 55 dakika Delhi – İstanbul: 6 saat

           Para Birimi

    Para birimleri Hint Rupisi ve Nepal Rupisi’dir. Dolar ve Euro kolayca değiştirilebiliyor. Kredi kartı kullanımı da oldukça yaygın olmakla beraber kredi kart dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmalıdır.

    Saat Dilimi

    Türkiye’den 2,5  saat  ileridedir.

    Telefon Kullanımı

    Tüm cep telefonu operatörleri eğer telefonunuz uluslararası dolaşıma açıksa kullanılabilmektedir. Ancak ülkenin bazı kesimlerinde şebeke olmayabilir.

    Kıyafet ve Gerekli

    Eşyalar

    Yanınıza kolayca giyip çıkarabileceğiniz tişörtler, kısa ve uzun kollu gömlekler, sort ve pamuklu pantolonlar, rahat yürüyüş ayakkabıları ve akşamları için ince bir mont almanızı öneririz. Bunun dışında şapka, güneş gözlüğü, güneş kremi, olası gürültüye karşı kulak tıkacı, fotoğraf makinesi, video kamera ve bunların şarj aletleri ve yedek hafıza kartları da getirebilirsiniz.

    Yemek Kültürü

    Hindistan Mutfağı bizim damak zevkimize yakındır. Yemeklerimizi otelimizde ve en iyi restoranlarda alacağımız için hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız ayrıca gideceğimiz her yerde kapalı şişe suyu temin etme imkânımız olacaktır. Asla açıkta satılan yiyecekleri ve musluktan akan suyu tüketmemeliyiz. Konaklayacağımız oteller sağlık bilgisi bakımından üst düzey tesisler olduğundan bu riskler minimumdur

    Elektrik

    Genelde 200-220 V kullanılıyor. Hindistan’da İngiliz tipi üç pimli prizler kullanılmaktadır. Birçok priz tipine bizim kullandığımız iki pimli fişler uymaktadır. Prizlerin uymadığı yerlerde sorun yaşamamak için elektronik mağazalarında satılan üniversal fiş adaptörlerinden alınabilir.

    Alışveriş

    Yeni Delhi’de alışveriş yapılabilecek en önemli mekanlardan biri The Central Cottage Industries Emporium. Bir çok şubesi bulunan bu mağazalar zinciri sabit fiyatlarla müşterilerine hizmet veriyor. Ağaç oymaları, bakır işlemeli eşyalar, biblolar, kumaşlar ve hatta mobilyalar çok uygun fiyata alınabilir.



    Uçuş Adı:ISTANBUL - KATMANDU
    Buluşma:2021-07-16T17:00:00
    Kalkış:2021-07-16T20:20:00
    Varış Tarih:2021-07-17T06:10:00
    Varış Havalimanı:KTM
    Kalkış Havalimanı:IST
    Varış Havalimanı:Kathmandu
    Kalkış Havalimanı:İSTANBUL
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 726

    Uçuş Adı:DELHİ - İSTANBUL
    Buluşma:T:00
    Kalkış:2021-07-25T06:25:00
    Varış Tarih:2021-07-25T10:30:00
    Varış Havalimanı:IST
    Kalkış Havalimanı:DEL
    Varış Havalimanı:İSTANBUL
    Kalkış Havalimanı:Delhi
    Havayolu:Türk Havayolları
    Uçuş Kodu:TK 717


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-441-nepal-hindistan.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 28.03.2024 16:38 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.