Uçaklı Artvinli Karadeniz Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM

UÇAKLI ARTVİNLİ KARADENİZ TURU

Samsun- Atatürk Heykeli- Bandırma Vapuru- Ünye- Fatsa- Ordu- Giresun-  Uzungöl- Rize- Çayeli- Sümela Manastırı- Fırtına Vadisi- Şenyuva Taş Köprü- Zil Kale- Palovit Şelalesi- Gelintülü Şelalesi-Yukarı Kavrun Yaylası- Batum Gonio Kalesi- Arhavi- Hopa- Borçka- Maçka- Atatürk Köşkü- Ayasofya Kilisesi- Trabzon Uzun Çarşı

BATUM KONAKLAMA FARKI İLE !

AYDER YAYLASI KONAKLAMA FARKI İLE!

ARTVİN KONAKLAMA FARKI İLE

KAYABAŞI YAYLASI FARKI İLE!

ZİLKALE PALOVİT ŞELALESİ FARKI İLE!

KARAGÖL BORÇKA FARKI İLE!

LUSTRA KARESTER FARKI İLE!

RAFTİNG FARKI İLE!

AYDER VE ALTINDERE MİLLİ PARKI GİRİŞ ÜCRETLERİ DÂHİL!

1.Tur:25-29 Mart 2.Tur:22-26 Nisan 3.Tur:23-27 Mayıs 4.Tur:01-05 Temmuz 5.Tur:15-19 Temmuz 6.Tur:01-05 Ağustos 7.Tur:19-23 Ağustos

4 Gece 5 Gün

1. Gün: İzmir Havaalanında siz değerli misafirlerimizle saat 05:30 da buluşuyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Sun Express Havayolları XQ9158 sefer sayılı saat 06:35 de Samsuna hareket ediyoruz. Saat 08:10 da Samsun Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Samsun merkezde vereceğimiz kahvaltı molası sonrası Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizi kurtuluşa ulaştırmak için attığı ilk adıma şahit olan şehre, Samsun’u keşfetmeye başlıyoruz. Şehirde ilk durağımız 1931 yılında Samsun’luların atamıza bir vefa borcu olarak Avusturya’lı heykeltıraş Heinrich Krippel’e yaptırdığı Atatürk Heykeli olacak. Fotoğraf molası sonrası Kahraman Gemi Bandırma Vapuru’na ulaşıyoruz. 1878 yılına tarihli bu anıtsal gemi Cumhuriyet’in çıkış noktası olarak tarih notlarında yerini almış bulunmaktadır. Buradaki ziyaretimiz sonrası vereceğimiz öğle yemeği molasında Samsun’un yöresel lezzetlerinden Samsun pidesini tadıyoruz. Bu güzel şehirden ayrılıyoruz ve keyifli bir yolculukla Karadeniz sahil yolu üzerinden fındık diyarı Ordu’ya ulaşıyoruz ve meşhur manzarası ile Boztepe’ye (Ekstra) teleferikle çıkıyoruz. Karadeniz’i ve Ordu’yu tepeden gören bir yükseklikteki bu tepe Karadeniz bölgesinin en önemli 2 seyir noktasından biridir. Fotoğraf molası sonrası yola çıkarak Trabzon/Akçaabat üzerinden Düzköy ilçesine ulaşıyoruz. Burada rezervasyonlu dolmuşlarımızla (ekstra) Akçaabat dağlarının gayet doğal ve bakir yaylası Kayabaşı Yaylası’na ulaşıyoruz. Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı bir plato üzerinde 1700 metre rakımda bulunan doğa harikası bir yayla... Doğu Ladinleri, uçsuz bucaksız yemyeşil vadiler ve yayla çiçekleri... hiç görmediğiniz bir doğaya dokunmak için tam zamanı... yayla doğasında rehberimiz eşliğinde yapacağımız trekking yürüyüşünden sonra belirlenen saatte akşam yemeği ve Karadeniz’in eşsiz ezgileri eşliğinde canlı müzik ve eğlence sunuyoruz. Konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Samsun Merkez simit center da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Öğle Yemeği: Usluoğlu Pide de serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Güzergah: Samsun-Boztepe-Akçaabat-Kayabaşı 334 Km

Konaklama Hoteli: Kayabaşı Yaylakent Hotel

2. Gün: Sabah yayla otelimizde alacağımız sabah kahvaltı sonrası bizleri bekleyen dolmuşlarımızla buluşarak Düzköy’de otobüsümüzle buluşarak gezimize başlıyoruz. Karadeniz sahil yoluna bağlanarak, Trabzon Soğuksu Mahallesinde bulunan beyazlar içerisindeki Atatürk Köşkü’ne ulaşıyoruz. 1890 yılında Rum armatör Konstantin Kabadiyannis tarafından inşa edilen köşk, Atamızın vasiyetinin 2. Yarısını burada yazması ile de büyük öneme sahiptir. Deneyimli Karesi Rehberi’nden alacağımız önemli bilgiler eşliğinde köşkte vereceğimiz serbest zaman sonrası yörenin en önemli sanat değeri olan Kazaziye sanatını ustasından dinlemek için Kazaziye Gümüşçüsü’ne uğruyoruz. Buradaki alışveriş molasının ardından yola çıkıyoruz. Trabzon/Araklı’da bulunan ve öncesinde gezi rezervasyonu yaptığımız, Karadeniz’in yöresel ve Organik Çay Fabrikası’nı ziyaret ediyoruz.  Çayın bahçelerden sofralarımıza kadar gelen tüm işleme aşamalarını göreceğimiz fabrika gezisi sonrası, çayın en değerli hasatı olan “Mayıs kesimi çay” alışverişi yapmayı unutmayın! Yeşil Karadeniz’in en değerli rotalarını gezerken yolumuz Uzungöl’e düşüyor. Of-Çaykara üzerinden Solaklı Deresi boyunca ilerleyerek Uzungöl’e ulaşıyoruz. Haldizen Deresi’nin sel yığınlarıyla kapatarak oluşturduğu Uzungöl yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgisini çekmektedir. Bu turistik gölde ilk durağımız, Dursun Ali İnan isimli gurbetçi vatandaşımızın Karadeniz’e büyük bir katkısı olan İnan Uzungöl Etnografya Müzesi olacak. Karadeniz’e ait birçok geleneksel ve orman ürünü eserin sergilendiği müzeyi rehberimiz eşliğinde gezdikten sonra Uzungöl’de bizleri bekleyen (ekstra) rezervasyonlu dolmuşlarımızla gerçek yayla yaşantısına tanık olmak ve yayla sütü içmek için Lustra ve Karastel Yaylaları’na doğru yola çıkıyoruz. Yol boyunca tanık olacağımız Karadeniz’e özgü bitki örtüsü ve yayla evleri manzarası ile doyumsuz bir gezi gerçekleştiriyoruz. Doğa ile bütün olacağımız bu güzel dolmuş gezisi sonrası otobüsümüzle buluşarak Rize-Hopa-Borçka üzerinden güzel şehir Artvin’e ulaşıyoruz. Konaklamak üzere otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: İnan Kardeşler Restaurant da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Güzergah: Kayabaşı- Uzungöl-Artvin 302 Km

Konaklama Hoteli: Grand Artvin Hotel

3. Gün: Sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında Artvin’den ayrılarak Borçka’ya ulaşıyoruz. Burada bizleri bekleyen rezervasyonlu dolmuşlarımızla (ekstra) Karagöl’e doğru hareket ediyoruz. Burada Karadeniz’in en doğal ve görülesi yerlerinden olan (Ekstra) Borçka/Karagöl’ü rezervasyonlu dolmuşlarımızla ziyaret ediyoruz. 1800’lü yıllarda tektonik hareketler sonucunda meydana gelen Karagöl, deniz seviyesinin yaklaşık 1450 metre üzerinde yer alır. Klaskur Yaylası’nda yer alan tepede meydana gelen toprak kayması sonucu yine aynı isimle anılan Klaskur Deresi’nin ağzı kapanmış ve sonucunda Karagöl oluşmuş. Vereceğimiz serbest zaman ve fotoğraf molası ardından hareketle otobüzümüzle buluşarak Hopa’ya ulaşıyoruz. Vereceğimiz öğle yemeği molasının ardından Sarp Sınır Kapısı’na ulaşıyoruz. Gürcistan’ın Adjara Özerk Bölgesi Başkenti Batum’a gerekli işlemler sonrası giriş yapıyoruz. Öncelikli olarak Havari Saint Mathias’ın da mezarının içerisinde bulunduğuna inanılan Gonio Kalesi’ni aracımızdan panaromik fotoğraflayarak Çoruh Nehri üzerindeki Gonio Köprüsü’nden geçerek şehre ulaşıyoruz. Yakın tarihlerde adından söz ettiren Batum ili gelişmeye ve değişmeye devam ederken kat ettiği yola şahitlik ediyoruz. Şehir gezimize Piazza Meydanı’ndan başlıyoruz. Venedik’te bulunan St. Sebastian meydanına benzerliği ile dikkat çeken meydan, mimarisiyle yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarmış. Buradaki gezimiz ardından Yunan mitolojisinde yer alan, Altın Postun hikâyesine konu edilmiş olan, Medea Heykeli’ni görüyoruz. Kamu kurum ve kuruluşların merkezi binalarını da görerek Tiyatro Meydanı’na ulaşıyoruz. Orjinalini İtalya’nın Bologna şehrinde görebileceğimiz Poseidon Çeşmesi’ni ve Tiyatro Binası’nı gördükten sonra Park Batumi’de vereceğimiz serbest zamanla dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilir. Bambu Bahçesi’ni görebilir yahut Batum Plajı’nı fotoğraflayabilir. Verilecek serbest zaman sonrası otelimize hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Ustabaşı Restaurant da serbest olarak alınacaktır. (ekstra)

Akşam Yemeği: Otel veya otel çevresinde serbest olarak alınacaktır. (ekstra)

Güzergah: Artvin-Karagöl-Batum 318 Km

Konaklama Hoteli: Euphoria Hotel Batum

4. Gün: Otelde alınacak kahvaltı sonrasında hareketle Freeshop’ta vereceğimiz serbest zaman ardından gerekli işlemlerimizi gerçekleştirerek Türkiye’ye dönüyoruz. Ardeşen üzerinden Fırtına Vadisi’ne ulaşıyoruz. Unesco tarafından dünya doğal miraslar listesine dahil olan bu eşsiz vadi, 16 dere ve 2 büyük çay birleşerek Fırtına Deresi’ni oluşturuyor. Kaçkar Dağları’nın eriyik kar suları ile beslenen derede, aynı zamanda uluslararası Rafting yarışları da gerçekleşiyor. Şimşir, Kızılağaç, Palamut, Gürgen, Kestane ve Ladin ağaçlarıyla örtülü vadi içerisinden devam ederken yörenin Kiler olarak kullandığı Nalya/Serender’leri de panaromik olarak görerek Çamlıhemşin ilçesine ulaşıyoruz. Bizleri bekleyen (ekstra) rezervasyonlu dolmuşlarımızda buluşarak Çat Vadisi’ne giriyoruz. Birçok dizi ve filmin de çekildiği vadi aynı zamanda eski Osmanlı İpek Yolu güzergahındadır. 1696 yılında inşa edilmiş Şenyuva (Çinçiva) Taş Kemer Köprü’de vereceğimiz fotoğraf molası sonrası, doyumsuz doğa manzaraları ve Karadeniz’in Tarihi Konakları’nın manzaraları eşliğinde bir kartal yuvası gibi vadi ortasında bulunan yüksek kayaya yerleşmiş Zilkale’ye ulaşıyoruz. Türkiye’nin en görkemli 13 kalesi arasında yer alan yapıyı fotoğrafladıktan sonra vadide yapacağımız yolculuk sonrasında Palovit Şelalesi’ne ulaşıyoruz. 15 metre yüksekten dökülerek eriyik kar sularını Meşe Deresi’ne ulaştıran şelale, bölgenin en meşhur doğal güzelliklerindendir. Saniyede döktüğü m3 su bakımından en fazla debiye sahip şelale olarak bölgede isim yapmış Palovit Şelale’sinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrası dönüş yaparak otobüsümüzle buluşuyoruz. Fırtına Deresi’nde vereceğimiz yöresel öğle yemeği molası sonrasında Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Kalegon Vadisi, Gelintülü Şelalesi, Şenlik Düzü gibi önemli alanları görerek vereceğimiz serbest zaman ardından otelimize yerleşiyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Fırtına Vadisinde serbest olarak alınacaktır.

Akşam Yemeği: Otel de set menü olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Güzergah: Batum-Rize-Çamlıhemşin-Ayder Yaylası 187 Km

Konaklama Hoteli: Şelale Park Hotel veya Ayder Resort Hotel

5. Gün: Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında yola çıkarak Karadeniz’in el emeği işlemelerini özenle üreten Rize Bezi Fabrikası’na ulaşıyoruz. İklime uygun yöre renkleriyle hareketlenmiş bu göz nuru işlemelerin üretim safhalarını, ustasından dinledikten sonra alışveriş molası veriyoruz. Trabzon yolu üzerindeki şirin ilçe Sürmene’ye ulaşıyoruz. Dededen toruna yadigâr kalabilen, dayanıklılığı ve keskinliği ile de adından söz ettiren dünyaca ünlü Sürmene Bıçakları alışverişi yapmak için Yöresel Sürmene Bıçakçısı’na uğruyoruz.  Burada verilen mola sonrası Trabzon’a ulaşarak Maçka istikametine doğru yol alıyoruz. Altındere Milli Parkı’na giriş yaparak, Sümela Manastırı’na ulaşıyoruz. Diğer adıyla Meryem Ana Kilisesi olarak bilinen manastır UNESCO “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Adını Yunanca’da “siyah” anlamındaki “melas”dan aldığı sanılan bu manastır, denizden 1150, vadiden 300 metre yüksektedir.  Bu Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksine, kısa (ekstra) dolmuş yolculuğu sonrası, 300 metre yürüyüşle ulaşılmaktadır. Bizans İmparatoru I. Theodosius zamanında (375–395) Atina’dan gelen aziz Barnabas ve aziz Sophronios tarafından kurulduğu düşünülen bu yapıyı dünyanın farklı coğrafyalarından her yıl binlerce insan ziyaret etmektedir. (Müzenin açık olması kaydı ile gezi alanları ziyaret edilebilecektir.). Burada yapacağımız gezi ve rehberimizin anlatımı sonrasında yola koyularak zaman olması halinde, önceden belirtilen toplanma noktasında toplanmak kaydı ile rehberimizin vereceği serbest zamanla Trabzon şehir merkezini geziyoruz. Trabzon Havalimanı’na hareket ediyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerimizin ardından Sun Express Havayolları XQ 9271 sefer sayılı uçuşu ile saat 20:10’da İzmir’e hareket ediyoruz. Saat 22:20 da İzmir’e varışımızın ardından siz değerli misafirlerimizle bir sonraki Karesi Tur organizasyonun da buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı: Otel de açık büfe olarak alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğle Yemeği: Maçka da serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)

Güzergah: Ayder-Sürmene-Trabzon Havaalanı 252 Km

DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • İzmir Samsun/ Trabzon İzmir Uçak biletleri
  • 4 gece konaklama
  • Otelde ve Yaylada Alınan sabah kahvaltısı(4)akşam yemeği (3)
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti
  • Seyahat Sigortası
  • Havalimanı vergileri
  • Ayder ve Altındere Milli Park Giriş ücretleri
  • Batum Turu


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • İlk gün Sabah kahvaltısı
  • Tüm öğle yemekleri ve Batum da alınacak Akşam Yemeği
  • Tüm içecekler
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Rafting ve Zipline Ücreti
  • Boztepe Teleferik ücreti 
  • Zilkale ve Palovit Şelalesi Turu 60 TL- Borçka Karagöl 60 TL  - Lustra Karester 50 TL
  • Kayabaşı Yaylası 40 TL ( Zorunlu )
  • Yurtdışı çıkış harcı (50TL)
  • Konaklama Vergisi Otele Giriş Esnasında Misafirler Tarafından Ödenir.


Kalkış Yerleri
    Notlar

    ÖNEMLİ TUR NOTLARI

    *KARESİ Tur, yolcularımız arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde uçuş detayları değişebilir, tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Yolcularımız saat değişikliği riskini bilerek ve kabul ederek turu satın almıştır.

    *Batum’a TC kimlik numarası yazan TC Nüfus Cüzdanı ile girilebilir Ehliyet vb. kimlikler ile giriş yapılamamaktadır.TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz Pasaport ile giriş yapabilirler. Ailesi ile olmayan ve Batum’a geçmek isteyen 18 yaş altı misafirlerimiz için Noterden onaylı Muvafakatname gerekmektedir. SEYAHATE ÇIKARKEN LÜTFEN NÜFUS CÜZDANINIZI YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN.

    *Yeni kimlikler için başvurmuş olup hala eski kimliğini kullanan misafirlerimiz Gürcistan girişinde problem yaşamaktadır.

    *Kimliklerdeki deformasyona bağlı Gürcistan sınır geçişinde yaşanacak problemlerden KARESİ TUR sorumlu değildir. Gürcistan Bebekler, Çocuklar dâhil kimliklerde Fotoğraf talep etmektedir. ( Fotoğraf olması zorunludur.)

    Tur tarihinde iki Ülke arasında İmzalanan pasaportsuz ve vizesiz geçiş antlaşmasının iptali halinde Acentemiz programda değişiklik hakkına sahiptir.

    *Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklardan dolayı geçiş işlemlerinde gecikme yaşanabilir, bu konuda rehberiniz gereken uyarılarda bulunacaktır.

    *Gürcistan’ın getirdiği yasada, ülke girişlerinde hiçbir ilacı kabul etmiyor. Önemli rahatsızlığı olan ve mutlaka yanında ilaçlarını bulundurması gerekenler ilaç kullandıklarını doktor raporu ile kanıtlamak zorundadırlar. Raporsuz İlaç bulunduran kişilere hemen yasal işlem yapılmaktadır.
    *Otellerden hareket saatlerini rehber belirleyecektir ve iklim koşullarına göre programda değişiklik yapılabilir.  Gezimize; spor ayakkabısı, yaylarda konaklamalarda  kalın mont,  fotoğraf makinesi ve bol film, Şemsiye, güneş gözlüğü getirmenizi öneririz.

    *Gürcistan’dan Türkiye’ye giriş yaparken eşya  getirebilmesi için en az 3 gün konaklamak zorunludur.

    ÖNEMLİ NOTLAR:

    1-Rehberimiz Programını  Tamamen Gerçekleştirmek Kaydı İle Programın Seyrinde Değişiklik Yapabilir

    2- Triple Odalarda 3. Yatak Normal Yatak Konforunda Olmayabilir. Otel Duruma Göre Misafirlerimize Açılır-Kapanır Yatak ya da Çekyat Verebilir. LÜTFEN 3.YATAK KARARINI SATIŞ ANINDA VERİNİZ.AKSİ TAKDİRDE OTELDE DEĞİŞİKLİK YAPILMAYACAKTIR.

    3-2 Yaşını Doldurmuş Her Bireyin Otobüste Koltuk Alması Zorunludur. Otobüslü Turlarda 00-1,99 Yaş Çocuklardan Ücret Alınmaz. Eğer Çocuklar İçin Otobüste Koltuk İstenirse 02-06 Yaş Çocuk Fiyatı Uygulanır. 0-7 Yaş Çocuklar Ek Hizmet Bedeli Ödemez.

    4- Koltuk Numaraları Rezervasyon Tarih Sırasına Göre Belirlenir. Turu Erken Satın Alan Misafirler Önde Oturmaya Hak Kazanırlar.

    5-Ekstra Turlar, Kişi Sayısına Bağlı Olarak Hareket Eder. Ekstra Bir Turun Gerçekleşmemesi Halinde Misafirin Tazminat Hakkı Doğmaz. Bu Durumda KARESİ TUR’un Bir Sorumluluğu Yoktur. Ekstra Tur Fiyatları Değişebilir. Bu Durumda Misafirin 

    Turu Satın Aldığı Tarih Değil, Turun Hareket Ettiği Tarih Dikkate Alınır. Tura Gidilen Dönemdeki Ekstra Tur Fiyatı Geçerli Olur. Misafir Bunu Kabul Ederek Turu Satın Almıştır.

    6-Tur Programında Belirtilen Saatler, Normal Hava ve Yol Koşullarına Göre Hesaplanmış Olup, Olası Gecikmelerde, KARESİ TUR Sorumluluğu, Misafirin İse Tazminat Hakkı Yoktur.

    7-Tur Konaklama Bölgelerinde ve Otellerinde Yoğunluğa Göre Aynı Standartlarda Olmak Kaydı İle Değişiklik Yapılabilir.

    8-Tur Öncesi ya da Tur Esnasında Hava Muhalefeti Nedeniyle Yapılamayan Turlardan KARESİ TUR’UN Sorumluluğu Yoktur.

    9 -Uçaklı Turlarda KARESİ TUR Yoğunluğa Bağlı Olarak ve Programı Aksatmamak Kaydıyla; Havalimanı, Havayolu Şirketi ve Uçuş Saati Değiştirme Hakkını Saklı Tutar.

    10-Bu Turun Hareketi İçin Minimum Katılımcı Sayısı 30 Olarak Öngörülmüştür. Yeterli Sayıda Çoğunluk Olmadığında Turu 3  Gün Önceden Haber Vermek Kaydı İle İptal Hakkı KARESİ TUR’’da Saklıdır. Turun İptali Durumunda KARESİ TUR İptalini Bizzat Bildirmek Zorundadır.


    İptal Şartları
    https://www.karesiturizm.com/tur-111-ucakli-artvinli-karadeniz-turu.html

    Altıeylul Mah Keçeci Sok No:22/A Altıeylul / BALIKESİR
    0266 244 17 73


    Bu çıktı 19.04.2024 14:19 tarihinde verilmiştir. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.